KJELSÅS: I fjor høst vedtok Oslo bystyre reguleringsplan for 35 rekkehus, på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole. I tillegg til skolens nye planlagte idrettshall og annen utbygging til videre drift av den populære folkehøgskolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Utvidelse til 160 millioner

Folkehøgskolen på Rønningen har vært i drift siden 1969, på en tomt gitt ble gitt til nåværende Norges KFUK-KFUM, og som skulle brukes til kristent ungdomsarbeid.

Salget av de utskilte tomtene skulle finansiere utvidelsen av skolen, der dagens kapasitet er sprengt. Utvidelsen har i følge Vårt Land en prislapp på 160 milioner kroner.

– Helt på tampen kommer vår eier, Norges KFUK-KFUM, inn og lager trøbbel. De vil ha en stor del av gevinsten av salget, for å kunne sette 20 millioner kroner på børs, sier Martin Alfsen, tillitsvalgt for en stor del av de ansatte på Rønningen, til avisen Vårt Land.

– En verdi for hele KFUK-KFUM

Skolens rektor, Svein Harsten, sier til avisen at han er overrasket og skuffet over meldingen fra eierne, og at skolen nå må finne en ny finansieringsplan for utvidelsen. Han har ikke tro på at KFUK-KFUMs forbundsstyre vil snu i saken.

LES OGSÅ: Vasser i søppel og glasskår etter russefeiringen

Bjørn Solberg, styreleder ved Rønningen og tidligere forbundsstyreleder i KFUK-KFUM, er også overrasket over at forbundsstyret krever en så stor del av salgssummen.

– Dette er en eiendom som Norges KFUK-KFUM eier. Rønningen folkehøgskole disponerer store arealer som kan brukes til andre formål enn skole. Vi ser på dette som en verdi for hele bevegelsen vår, og derfor har vi også besluttet å avsette noe av salgsgevinsten til Norges KFUK-KFUM, sier Ove Ådland, på vegne av Norges KFUK-KFUM, til Vårt Land.

LES OGSÅ OM RØNNINGEN-UTBYGGINGEN: Naboer lagde film om Langsetløkka-trafikken og «Mange flere biler i døgnet på denne veien?»

LES OGSÅ:
* Obos kjøper tomt – Vil bygge 1000 nye boliger her
* Brandsdal er ute etter Anders Gløersen
* VIF senket Lyn med hattrick. Og så et par mål til

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!