I helgen kom turgåer over disse sekkene på hundefriområdet i Grefsenkollveien, som har nummer 56.

Leseren og turgåeren synes innholdet så ganske vått og ekkelt ut.

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Bymiljøetaten om saken, som nå har hentet sekkene:

– Vi har nå hentet mer enn 100 kilo med jord. Noe av jorden var også ganske våt, så det så litt grisete ut. Så kan man lure på; Hvordan er det folk tenker? Hvorfor dumpe søppelsekker av plastikk - med jord - i marka, i stedet for å fordele jorden til andre formål. Det er litt samme som å hive hundebæsj i plastposer i naturen. Nå kan det jo være at denne jorden inneholder frø eller andre ting, som ikke skal ut i marka og andre steder, men ille likevel å dumpe det i marka, sier Frank Thomassen, driftsleder i Bymiljøetaten.

Jorden skal forbrennes på gjenvinningsstasjonen, legger han til.

Han har sett mye av det folk dumper i marka og andre steder:

– Jeg vet ikke hva som er verst. Men det at folk dumper elektriske artikler, som kjøleskap, ovner og så videre, når man har rett på å returnere det som er brukt til der man kjøper nytt, det er helt uforståelig. Det samme med de som dumper hageavfall når det kan leveres gratis på gjenbruksstasjonene.

Da Nordre Aker Budstikke var på hundelufteområdet tirsdag formiddag, var sekkene med jord hentet. Det ligger også endel søppel helt innerst på hundelufteområdet, og Thomassen sier at Bymiljøetaten henter dette i løpet av morgendagen.