Så for noen tiår siden tok ungdomsledere i Nydalens Skiklub initiativ til et løp som skulle bli en kraftfull innføring i mer utfordrende terreng og med litt røffere løyper. Løpet ble kalt Døpeløpet, og over tid har avslutningen over hengemyrene på Svartkulp blitt en fast ingrediens. Eller retter sagt løs og bløt.
På grunn av pandemien var det i år første gang på tre år at løpet ble arrangert. En gjeng 16-åringer i klubben var løpsansvarlige, som vanlig godt assistert av foreldre med ansvar for sikkerhet.
16-årige Eira Skaarer Wiklund var løypelegger:
– Jeg er godt kjent i terrenget, og hadde noen fine hengemyrer jeg vill plassere postene på. Med standardavslutningen over hengemyra over Svartkulp, tror jeg det ble utfordrende løyper som løperne likte, sa hun etter løpet.
Det kunne også mange av de rundt 50 løperne skrive under på. De fleste av løperne var fra arrangørklubben og naboklubben IL Koll, men også løpere fra Heming, Bækkelaget og Oppsal var å se på startstreken. De fleste av disse deltok i klassene Mygg og Draug.
– En nyvinning av året var klassen Mosegrodd draug, for voksne, men den lokket ikke særlig mange, kanskje fordi de voksne er for pysete, reflekterte Eira.
Løpet var lagt opp med fellesstart. De fleste satset på komme høyt oppe på listene, men noen satset mer på stilen og å få gjørme langt inn i underbuksa.
De raskeste i de ulike klassene ble:
- Mygg jenter: Mari Oraug Rygh, IL Koll
- Mygg gutter: Amund Saugestad, Nydalens SK
- Draug jenter: Josefine Oraug Rygh, Nydalens SK, Henni Hattestad Kristiansen, IL Heming og Alma Rygh Holten, Nydalens SK
- Draug gutter: Karl Oraug Rygh, IL Koll
- Mosegrodd Draug gutter: Jonas Madslien Bakken, Nydalens SK
- Mosegrodd Draug jenter: Tale Nordby Hvenekilde, Oppsal IF og Mari Aarseth, Nydalens Sk
LES OGSÅ:

Statsministeren åpner Friluftslivets uke på Sognsvann
