Krimvaktleder Arild Stenersen i Oslo politidistrikt opplyste tidlig torsdag ettermiddag politiet var på stedet og gjorde undersøkelser etter at de fikk melding om saken klokken 10.25. Det var AMK-sentralen som varslet politiet.

– Vi ønsker ikke å si så mye om saken nå. Vi må få gjort våre undersøkelser først, sier Stenersen til NTB.

Politiet har bekreftet at det dreier seg om en mann, og at han ble funnet utendørs på en adresse. Det skal ifølge VG ikke ha vært fysiske skader på vedkommende.

– I dag morges ble en mann funnet omkommet. Omstendighetene rundt gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig, det sier innsatsleder Brian Skotnes på stedet til Avisa Oslo.

– Vi har en rekke hypoteser. I verste fall kan det være drap, men per nå er det ingen ting som tilsier det. Det gjøres normale krimtekniske undersøkelser ute og inne på institusjonen han bor i.

Skotnes sier at det er flere ting som gjør at de mener dødsfallet er mistenkelig.

– Samtaler med de som er ansatt, pasienter på stedet og omstendighetene rundt funnet som gjør at vi går bredere ut enn vanlig, sier han til Avisa Oslo.

Personen er identifisert, men pårørende er ikke varslet, bekrefter innsatsleder. Overfor Avisa Oslo bekrefter han imidlertid av avdøde var pasient ved den aktuelle institusjonen.

Det var VG som omtalte saken først.

Politiet ville tidligere ikke svare på om de mistenker noe straffbart i forbindelse med dødsfallet.

– Det gjenstår flere undersøkelser på stedet, så jeg kan ikke si noe om det per nå, sa Stenersen til Avisa Oslo.

Like før klokken 15 er ikke politiet noe nærmere en avklaring av hva som har skjedd, får Avisa Oslo opplyst fra kriminalvakta i Oslo politidistrikt.