ULLEVÅL/DOMUS ATHLETICA: Det myldrer i det store og flotte treningssenteret til studentene - Domus Athletica. Men studentidretten - Oslostudentenes Idrettsklubb OSI - er mye mer enn basseng, tredemøller og pump. Også med lang idrettshitorie, helt tilbake til 1882-tallet faktisk. I dag ett av Oslos største lag - med flere enn 2400 medlemmer, fordelt på 34 forskjellige idretter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


70-års jubileum

OSI håndball er en av de største gruppene i OSI og hadde 70 års jubileum i fjor.

– Håndballgruppa ble grunnlagt i 1945, og kan skilte med en lang og innholdsrik historie med seriemesterskap fra eliteserien, NM gull og en haug med gull i studentmesterskap, fra handball.osi.no og OSI håndball 70 år.

Videre står det:

– I dag består håndballgruppen av fem lag; tre damelag og to herrelag. I tillegg til treninger og kamper, har klubben også stort fokus på det sosiale. Vi er opptatt av å skape samhold, trivsel og ikke minst vennskap både på og utenfor banen. Man skal kunne kombinere håndball og høyere utdanning, samtidig som at det medlemskap i OSI og deltagelse på det sosiale skal gjøre studiehverdagen bedre.


Veldig blid gjeng

Det er en veldig blid gjeng som er samlet i idrettshallen ved Domus Athletica tirsdag kveld. En av de to faste treningssamlingene per uke, ellers også med egentrening. Og motivasjonen er nok spesielt høyt om dagen, bare få måneder igjen før jentene skal være med i EM i håndball - for studenter i Kroatia.

Etter å ha vunnet Studentmesterskapet i håndball er OSI jentene nemlig kvalifisert til European University Games i Kroatia, 11. - 21.juli i Kroatia.

5000 studenter fra 45 ulike europeiske land skal delta i europamesterskapet, i 21 ulike idretter.

Største

– Dette er veldig stort i OSIs håndballhistorie. Ett av de andre store høydepunktene er tilbake til da håndballgutta deltok i Europacupen i 1971, etter å ha vunnet eliteserien, ifølge sportslig leder for OSI-jentene, Mats Kristoffersen, selv spiller på herrelaget til OSI.

Han fortsetter.

– Et kjempestort og profesjonelt arrangement. Fra Norge reiser til sammen 130 personer nedover. Det er 14 land som er kvalifisert til håndballmesterskapet, forteller Kristoffersen videre.

– Og vi forventer at det blir et høyt nivå. I tidligere student-EM har det vært med flere landslagsspillere på de forskjellige lagene.

– Like seriøst, enda mer moro

Mathilde Andresen (22) er tidligere nordstrandspiller. Hun synes det er helt topp å kombinere barnevernspedagog-studier og håndballspiller i studentidretten.

– Det var en også tidligere nordstrandspiller som dro meg med hit. Jeg trives veldig godt i dette miljøet. Det er et sportslig veldig bra nivå, i tillegg til at vi har det mye moro sammen også utenfor banen.

– Og klart vi gleder oss masse til EM!

Hva er den store forskjellen mellom Nordstrandspill og studentspill?

– Det er jo færre treninger her, men like seriøst på de treningene som er her. Men enda mer moro underveis her da, ler venstre backen.

Sportslig leder Mats Kristoffersen skyter inn at det skal være minst en sosial happening rundt håndballgruppa én gang i måneden.

Trenger jobb og sponsorer

Mathilde og resten av OSI-jentene med støtteapparat og idrettslaget, oppfordrer nå flest mulig til å gjøre som Nordre Aker Budstikke, nemlig å følge jentene på veien mot EM og under EM, og ikke minst like facebooksiden til Mathilde og resten av OSI-laget.

– Det koster jo å reise til EM, så vi er selvfølgelig ute etter sponsorer. Og jobber - dugnadsjobber og annet. Bare å ta kontakt oppfordrer Mathilde og resten av den blide jentegjengen.

Det er også mulig å støtte jentene direkte - mer info på facebooksiden deres.

– Alle bidragsytere vil bli takket via sosiale medier, ifølge håndballgruppa.

– Hele OSI er vel stolte

Leder av Oslostudentenes Idrettsklubb, Vilde Matilde Skram, sitter på benken og følger med på tirsdagstreningen. Hun er naturlig nok stolt av jentene.

– Hele OSI er vel stolte av disse jentene som nå skal til EM. Det er en glede å ha de alle i klubben, en utelukkende kun positiv gjeng å ha med i idrettsklubben, understreker lederen.


Sportslig

Status OSI håndball ellers per mars, er som følger: To opprykk er klare, mens OSI 1 ligger på medalje plass i 2.divisjson. OSI 2 har blitt seriemester og rykket opp fra 4.div til 3.div. OSI 3 har blitt seriemester og rykket opp fra 6.divisjon til 5.divisjon.

På herresiden: OSI 1 leder pr i dag 2.divjson, mens OSI 2 ligger på medaljeplass i 3.divisjon.

OSI tropp:

Emilie Svennevik, Johanne Gangnæs, Frida Skindlo, Marianne Baardsen, Kine Hauge, Mathilde Andresen, Mathilde Nysæther, Beate Sæther, Andrea Borstad, Selma Sulic, Anne-Sofie Vegsgaard Olsen, Sara Kristine Trollerud, Ninnie Svatesson og Karoline Løvstad Engmann. Trenere: Martin Sikkeland og Mads Fremstad.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* «Å true elever med stryk, er ikke en varig løsning»
* Cupdrømmen: Lyn slapp med skrekken
* «Et nytt nedre Grefsen! Åpent, grønt og urbant»

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!