(Avisa Oslo / NAB) De siste månedene har du kanskje lagt merke til at Sporveien har jobbet på trikkestoppene Frogner plass, Lille Frogner allé, Elisenberg og Niels Juels gate.

I perioder har det vært nattarbeid og midlertidige stoppesteder mens arbeidet har pågått. Men nå er Sporveiens tiltak for universell utforming på trikkeholdeplassene sluttført.

– Plattformkantstein er lagt i riktig høyde, og det er montert heller med ledelinjer og stoppmerker for blinde og svaksynte i plattformdekket. Arbeidet er et viktig skritt i retning av et enda mer tilgjengelig trikketilbud for alle reisende, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Sporveien.

Arbeidene inngår Holdeplassprosjektet, som er en del av Trikkeprogrammet. I løpet av 2024 skal etter planen 87 nye, moderne trikker være levert til Oslo. De nye trikkene skal være universelt utformet og tilgjengelige for alle. Derfor gjøres det også et arbeid med utformingen av trikkeholdeplassene.

Holdeplasstiltak planlagt og i arbeid:

  • Skøyen, retning Hoff
  • Bislett, begge retninger
  • John Colletts plass, begge retninger
  • Sollerud, begge retninger
  • Forskningsparken, retning sentrum

Arbeidene på Forskningsparken stasjon er i gang. Som følge av arbeidet er nå holdeplassen flyttet omtrent 20 meter i retning Gaustad.

LES OGSÅ:

Her kan det komme ny T-banestasjon på Oslo vest. Da må to nabostasjoner legges ned

Grefsenveien oppgraderes. Dette er planene

Kremtomta skal bygges ut: Vil ha 400 arbeidsplasser, park og restauranttilbud