MARIENLYST/DISEN: Elevene på Marienlyst skole fikk gleden av å være vertskap da Rikskonsertene lanserte sin skoleturné med et knippe av artistene som skal turnere landet fra oktober.


Stor variasjon

Sjangermessig spenner det fra klassisk til metall.

– Vårt mål er å presentere all verdens musikk og la barna få smake musikk de ikke nødvendigvis hører på til vanlig. Dette er jo ikke akkurat mainstream pop, sier Turid Birkeland, direktør for Rikskonsertene, til Nordre Aker Budstikke.

Og i pøsende regn fikk en likevel svært entusiastisk gjeng i skolegården oppleve det noe overraskende samarbeidet mellom metall-pionerene i Enslaved og Majorstuen barne- og ungdomskor, samt fiolinist og tidenes yngste 1. konsertmester i Den norske Opera, Catharina Chen, og Bendik (Silje Halstensen). Sistnevnte høstet stor begeistring etter sine konserter under årets by:Larm og Øya-festival.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Ullevål-gutt (13) til topps i tysk musikk-konkurranse i Paris


Skryter av Disen-DJ

Stemningen i skolegården før konsertstart var det imidlertid Marta Galella som sto for.

17-åringen fra Disen, som nå går andre året på Elvebakken vgs., er plukket opp av DJ-kollektivet Oh Mama! Crew, som deltar på skolekonsertene.

– Jeg gikk på Oh Mama! Crews DJ-skole for to år siden, forteller Marta.

Etter et år på DJ-skolen har crewet valgt å ta henne med på flere arrangementer, og Marta har derfor spilt blant annet på Parkteatret og Nationaltheatret.

– Vi var så glade for at det kom en jente, da Marta startet hos oss. Det er vanskelig å rekruttere jenter til DJ-ing, og musikkproduksjon generelt, sier Elisabeth «DJ Liz» Larsen fra Oh Mama! Crew.

LES OGSÅ: Soran (18) spiller for «hele» Europa på BBC

Hun kaller Marta for en superressurs.

– Hun har holdt kurs selv også. Hun er den mest erfarne og målrettede eleven vi har hatt. Hun er et stort talent som vi helt sikkert kommer til å høre og se mer fra fremover, enten som DJ eller musikkprodusent, sier DJ Liz.

Musikkdrøm

Marta, som tidligere har deltatt i UKM i Trikkehallen på Kjelsås, syns det var en stor opplevelse å spille på Rikskonsertenes lanseringsshow på Marienlyst. Og flere av elevene fikk et crashkurs i DJ-ing i skolegården.

– Det er veldig gøy å spille for barna og se at de danser og hopper og har det gøy, smiler Marta.

17-åringen håper det blir mye mer musikk også i fremtiden.

– Drømmen min? Det er litt vanskelig å svare på... Men jeg har lyst til å ha mer musikk i hverdagen. Gjerne jobbe med musikk og ha det som noe mer enn bare en hobby. Det burde være mer musikk i skolen, og i verden generelt.

LES OGSÅ: Grefsen-DJ lager Northug-låt og kaster Janteloven i søpla


LES OGSÅ:
* Snart kommer Fangene på fortet til Nydalen
* Må leie inn vektere på grunn av trikke-hærverk
* Rekordstort kull på Rønningen Folkehøgskole

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!