KRINGSJÅ: Torsdag 20. oktober tok byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) første spadestikk til det som er første byggetrinn for nybyggene på Kringsjå. Området skal revitaliseres og bli «Friluftstudentbyen Kringsjå».

LES OGSÅ: Dette huset satte prisrekord for området

God fortetting

I 2020 kan det nærmest stå en helt ny bydel med studenter klar på Kringsjå. Dagens boligområde skal fortettes.

– Dette er jo kroneksempelet på god fortetting. Det er viktig for byråden å ha et godt samarbeid med SiO for å komme i gang med bygging av flest muglig studentboliger framover. Og vi er på god vei dit, sier Marcussen, og legger til:

– Dette er et godt eksempel på boligprosjekter jeg ønsker meg i fremtiden.

Hun synes Kringsjå er et spennende område å utvikle, med en stor studentbefolkning, og at byggene oppføres i massivtre. Blokka på Kringsjå blir det høyeste massivtre-bygget i Oslo.

LES OGSÅ: Når en som har vært død i 26 år, truer med å ligge ved siden av deg hver natt...

Studentboligene er et Futurebuild-prosjekt, som vil kutte utslippene med 50 prosent.

– Det er mye aktivitet på Kringsjå i dag, og med så mange flere beboere, frykter du trafikk og dårlig fremkommelighet?

– Nei, det tror jeg går bra. De fleste studenter reiser kollektivt og med sykkel. Beliggenheten er flott for studenter, mener jeg: Sognsvann, Marka og Blindern ligger like i nærheten, sier Marcussen.


Syntes det var «dødt»

Byutviklingsbyråden har ikke selv bodd på Kringsjå som student. Men det har byrådssekretæren hennes Rasmus Reinvang (MDG).

– Jeg syns det var litt dødt her da, så at det blir mer liv og røre i studentbyen på Kringsjå er bare flott, sier han.

– Det har vært lange studentboligkøer i år. Tror du det blir nok studentboliger i Oslo?

– Ifølge SiO er vi godt på vei til størst mulig dekning, men det er vanskelig å si om det noen gang blir nok, svarer Marcussen.

LES OGSÅ: Vi testet den forvokste Jansrud-løypa på Athletica Domus. Se hvordan det gikk, og få gode treningstips her!

1500 nye boliger


– Vi skal bygge opp til 1500 nye studentboliger på Kringsjå. SiO utvikler også uteområdene. Nå starter arbeidet med å gjøre dette til en attraktiv og levende studentby også for fremtiden, sier Lisbeth Dyrberg, administrerende direktør i SiO.

Med videreutviklingen av Kringsjå vil studentbyen bli et samfunn med opptil 4000 beboere i 2020. SiO bygger 330 nye studentboliger i massivtre.

Dyrberg roser Marcussen og byplansjef Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten, og sier at de sammen er med på å gjøre planene til utbyggerne virkelige.

LES OGSÅ: Får Terje snart surfe utenfor egen ny restaurant - ved elva.

Revitalisere

Blant annet skal parkeringsplasser bli til boligtomter, underjordiske parkeringsanlegg erstatter eksisterende p-plasser.

– Her skal det bli et godt egnet sted å bo for studenter, vi skal rett slett revitalisere hele Kringsjå studentby, som blir til «Friluftsstudentbyen på Kringsjå». Mer grønt, bedre beboerstruktur og flere nærtilbud til de som skal bo her, sa også boligdirektør Trond Bakke, i SiO, da Nordre Aker Budstikke skrev om planene for et par år siden.

Flest ettroms

Av pressemeldingen går det frem av det i planen ligger 350 ettromsleiligheter. Åtte toromsleiligheter, og 73 av boligene er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Alle boliger har eget kjøkken og bad, heis i hvert bygg, gjestetoalett i hver etasje.

I årene som kommer vil SiO rehabilitere flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Frem mot sommeren 2017 vil Olav M. Troviks vei 6, 8 og 10 bli totalrenovert og bygget om.

Kontroverser

Planene om en utvidelse av studentbyen på Kringsjå har møtt motstand. Bydelspolitikerne mente byggene, slik de først ble foreslått, var for høye.

Da bydelsutvalget ga sin tilslutning til et revidert forslag i 2014, ønsket Frp fortsatt å forkaste hele utbyggingsforslaget.

Nye Kringsjåblokker banket gjennom i bystyret

SiO ønsker også å bygge flere studentboliger på Ullevål, mellom Sogn Hagekoloni og Athletica Domus, og i Blinderveien ved Marienlyst.

Planene om studentboliger i de gamle fabrikkbyggene øverst i Nydalen er allerede vedtatt.

LES OGSÅ:
* Naboen til studentbyen: Åpnet helt nytt skolebygg på Kringsjå
* Dette bygget er første av sitt slag i Oslo - og sikkert noen som gleder seg til det åpner i januar.
* Elsa (94) møtte 90-årskrisen. Fant løsningen på Kringsjå: Det var ingen å ringe til lenger...
* Sognepresten på Nordberg valgte å gifte seg på et museum.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!