Vaksinesenteret i Gullhaugveien ble åpnet i august i fjor. De flyttet da fra Domus Athletica på Blindern fordi idretten trengte plassen sin igjen.

Siden har bydelene Sagene og St. Hanshaugen også flyttet sin vaksinasjon av innbyggere til Nydalen. Til sommeren følger de resterende bydelene i Oslo etter.

Det opplyste bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar, under et møte i bydelsutvalget torsdag kveld.

– Byrådsavdelingen har bedt bydelen vår om å drifte et vaksinesenter som skal være for alle Oslos innbyggere. Vi er nå i dialog med byrådsavdelingen om hvordan driften skal foregå og hvilken rolle bydelen skal ha versus Helseetaten, sa han.


Alt er ikke avklart

Sammenslåingen skjer 1. juli, ifølge Sundar.

– Det blir enten bydelen eller Helseetaten som drifter. Uansett blir det et nært samarbeid. Vi får håpe at vi klarer å imøtekommende de forventningene og kravene som blir stilt.

– Vi jobber med en rigg for dette, og jeg tenker dette skal bli bra, fortsatte han.

Sundar gjorde det samtidig klart at pandemien ikke er over.

– På en fin vårdag er det fint å kunne komme med en positiv melding, fortalte han til bydelsutvalget.

Bydelsoverlegens gode nyhet er at færre koronapasienter har blitt innlagt på norske sykehus siden vinteren. Smittetallene har også blitt kraftig redusert.

Færre blir syke

De siste 14 dagene er det registrert 47 nye koronatilfeller i bydel Nordre Aker, ifølge Oslo kommunes oversikt.

– Vi er nede i en god trend med lave smittetall. FHIs siste risikovurdering spår rolige tider i mai og antakeligvis juni, sa han, og la til:

– Så sier FHI at vi må ta høyde for en ny bølge til høsten, eventuelt vinteren. Vi må også ta høyde for at vi kan få en ny bølge med en ny virusmutasjon. Vi skal fortsatt være på alerten og i beredskap. Det er vi i høyeste grad, understreket bydelsoverlegen.

Siden slutten av januar har bydelen delt ut gratis hurtigtester. Så langt har nesten 400 000 tester blitt distribuert til innbyggere, opplyste Sundar.

– Vi har et lager med tester på vaksinesenteret. Der har vi cirka 50 000. Vi skal fortsette noen uker til, antakeligvis ut mai, med å dele ut tester på Storo-senteret. Vi er godt rustet på testaktivitet, men i kommunen er det slik at mye av den kommunale testingen er tatt ned. Vi har fortsatt en feberpoliklinikk som er åpen i sentrum.