Oslos Idrettsbyråd Omar Gamal tapte for fornuften i bystyret.

Opposisjonen forsto at utfasing av gummigranulat må gjøres i samarbeid med fotballen og ikke akutt tvinges gjennom før det faktisk finnes alternativer. Slik politikere i stadig flere deler av landet har forstått for lenge siden.

Isteden for å innse tapet, lære og innby til samarbeid har han og Oslo kommune heller kjøpt seg en undersøkelse for å legitimere symbolpolitikken sin.

Dette er saken: Oslo-folk positive til å fjerne gummi fra fotballbaner – Skeid-leder helt uenig

Der melder de om at et overveldende flertall blant Oslo-velgerne stiller seg positiv til at gummigranulat fjernes fra de kommunale kunstgressbanene i Oslo. Utvalget var på 600 mennesker. Halvparten av de hadde lite eller ingen kjennskap til problemstillingen.

Spørsmålet var: Stiller du deg positiv eller negativ til at gummigranulat fjernes fra de kommunale kunstgressbanene i Oslo?

Jeg vet ikke hvor mye Omar Gamal og hans haleheng av rådgivere forstår av statistikk eller metode, men å bruke de tallene for å forsvare sin politikk blir både freidig og fordummende.


Mon tro hvilke svar hadde vi fått om vi spurte om folk var positive eller negative til å gjøre forsøk med miljøinnfyll på fotballbaner dersom det kunne føre til dårligere og dyrere tilbud til barn og unge?

Les også: Kommunens miljøgrep gikk som Skeid fryktet: – Vi er drittlei

Alle forstår at gummigranulat må fases ut, selv om Gamal forsøker å skape et narrativ om at fotballen ikke gjør det.

Men inntil det finnes reelle alternativer det så må baner som tilfredsstiller Miljødirektoratets krav til granulatfangere, med minimale utslipp, få ligge i fred. Så får man heller teste ut ulike innfyll i de banene som skal bygges fremover, slik vi kommer til å gjøre i Skeid med vår nye egenfinansierte bane.

Å lamme hele Oslofotballen i et hasardiøst forsøk på å tilfredsstille et mulig fremtidig granulatforbud i EU blir ikke bare overilt, men også svært kostbart både for skattebetalerne og fotballen.

Det virker ikke å bry han nevneverdig. Heller ikke at miljøregnskapet kommer mye svakere ut da det kreves langt mer energi for å vinterdrifte disse forsøksbanene, enten de er fylt med kork, kokos eller olivenstein.

Hadde han endelig hatt evnen til å lære av sine politikerkollegaer eller lytte til fotballen selv. Men Gamal har blitt mer katolsk enn paven.

Gummigranulat skal byttes ut nå, koste hva det koste vil.

Se alle Skeids kamper på nab.no i 2023

I 2023 har Amedia visningsrettigheter på alle kampene fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, samt 4. divisjon for herrer. Det samme gjelder for Norgesmesterskapet for herrer (cupen) og aldersbestemte landslag.

Det betyr at du ser alle Skeids kamper neste sesong i Direktesport via Nordre Aker Budstikke. Du får tilgang til kampene med et +Alt-abonnement på Nordre Aker Budstikke. Les mer her.

Det siste påfunnet er altså en undersøkelse der man suspekt fremstiller funnene som bevis på at han ikke står alene i kampen mot sine innbilte fiender, fotballens gummiforkjempere. De som ikke bryr seg om miljøet eller fisken i Oslofjorden.

Det er nesten ikke til å tro at en folkevalgt tør å ty til slike grep.

Vi har forsøkt og ivret for å sammen finne bærekraftige løsninger, til beste for toppfotballen og for alle barn og unge som bruker fritiden sin på fotball.

Til slutt orket vi ikke lenger å tale for døve ører og fant heller forståelse og gode løsninger sammen med opposisjonen med Rødt, Venstre, Høyre, Fremskrittspartiet i spissen.

Les også: Obos-klubben blir påtvunget omstridt kunstgress: – Lite «happy» over å være prøvekanin

Det er synd, all den tid det sittende byrådet vitterlig har bygget masse idrettsanlegg og sikkert vil det beste for Oslo-idretten.

Det hjelper dog ikke å smykke seg med det når man parallelt driver skittent spill og ikke tar de som faktisk holder idretten i gang på alvor.