Tradisjon tro inviterer Sporveien alle i Oslo til en rekke hyggelige juleaktiviteter i tiden frem til jul.

– I Sporveien gleder vi oss hvert år til å skape julestemning for alle i byen og de som reiser kollektivt. Julestemning i Oslo sentrum, levert av oss i Sporveien, er en lang tradisjon som vi er stolte av og som sprer juleglede for mange, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen, i en pressemelding.

Sporveien er kjent for å pynte en av trikkene med julelys og også en juleutstilling på nedlagte Valkyrien T-banestasjon. Begge deler skaper julestemning i bybildet i Oslo og for de som reiser kollektivt kan man også oppleve julestemning om bord på trikken på søndager i desember.

– Velger å gjennomføre det mange setter pris på

Sporveien har iverksatt en rekke tiltak for å redusere energiforbruket og dertilhørende strømkostnader:

Likevel blir det julebelysning på trikken i år også:

– Vi gjort grundige vurderinger, og funnet ut at julebelysning utgjør et svært lavt energiforbruk da alle lysinstallasjonene består av LED-lys. Vi velger derfor tradisjon tro å gjennomføre de faste juleaktivitetene vi vet at mange setter stor pris på, sier Kristiansen.

I år er det fredag 25. november klokken 12.30 lysene tennes på trikk nr. 137 . Møt opp på Stortorvet i Oslo sentrum, for å delta på lystenningen. Det er ordfører Marianne Borgen som står for selve tenningen, I tillegg deltar trikkesjef Birte Sjule og det blir julemusikk fra Sporveismusikken og besøk fra både Sporveiens maskot Panto og Nissemor.


Kjører i ordinær rutetrafikk

Ideen om å sette lys på en trikk ble klekket ut av Sporveisansatt i 2014 og hvert år etter har en julepyntet trikk trafikkert Oslos trikkelinjer i desember.

– Det er stor stas å være vognfører på lystrikken, og spesielt gøy er det å være med den dagen lysene tennes. Lystrikken kjører i ordinær rutetrafikk i desember etter at lystenningsarrangementet er over, så det er bare å holde øynene åpne: Kanskje får du en tur med årets juletrikk? står det videre i pressemeldingen.

Nissetrikk og juletablå

Nissetrikken kjører to avganger hver søndag i advent, klokken 13.00 og klokken 14.00 fra Stortorvet i Oslo sentrum. Turen er gratis, og om bord får du høre koselig julemusikk fra Sporveismusikken. I tillegg dukker Sporveiens maskot Panto eller Nissen opp, og hjelper til med å dele ut noe søtt og godt til barna. Første avgang med Nissetrikken i år blir søndag 27. november.

Tradisjonen med et eget juletablå på nedlagte Valkyrie Plass T-banestasjon strekker seg også flere år tilbake i tid. Kjører du med T-banen fra Majorstuen i retning Nationaltheatret kan du få med deg noen glimt av årets utstilling. Denne utstillingen blir også åpnet fredag 25. november, og vil være å se på nedadgående perrong hele desember.