DISEN: Det var da Kristine Moe (16) gikk på barneskolen på Disen, at hun oppdaget ballett. Midt i skolefritidsordningen, SFO, eller Aktivitetsskolen som det nå heter.

– Jeg spilte litt piano, og drev også med litt turn. Men det ble ballett som dro mest, forteller Kristine i høstsola ved vakre Akerselva.

Masterclass

Det er fortsatt ballett som gjelder aller mest. Da ungdomsskoleeleven skulle velge videre utdanning denne høsten, valgte hun i stedet å satse på fulltidsballett – gjennom masterclass-opplegget til Den norske Ballettskolen (DNBS).

LES OGSÅ: Endrer skolegrensene igjen: Disen-førsteklassinger flyttes til Årvoll skole

– Etter hvert som jeg danset, så ble jeg ganske god. I tillegg til at jeg synes det er kjempegøy å holde på med dette. Jeg ble oppfordret av pedagogene om å satse mer på balletten. Jeg er vel litt sånn kontrollfreak, liker å terpe til alt sitter. Kanskje derfor ballett passer så bra for meg, ler Kristine, og fortsetter:

– Følelsen av at det faktisk også blir sånn, at når du trener nok på en ting, så blir det riktig, liker jeg godt. Man får belønning for å jobbe hardt med noe.

Full støtte

– Jeg er jo selvsagt avhengig av full støtte fra familien min på dette valget, og det har jeg. Det er jo dette jeg vil, å danse og også på sikt å kunne leve av dansen. Nå tar jeg år for år og satser fullt på dansen, så får vi se. Jeg er i hvert fall så langt veldig fornøyd med både pedagoger og opplegget rundt dette, sier den målbevisste 16-åringen.

Sammen med Johanne Springer (15), den andre eleven ved DNBS Masterclass, trener Kristine flere timer hver dag og kveld, bortsett fra lørdagene. Det er fridager.


Lærer seg russisk

– I tillegg lærer jeg russisk på onsdagene. Det kan nok være lurt å kunne noe russisk i den bransjen jeg er i! Det er ikke så mye ekstra tid til å treffe venner og andre sosiale ting. Men så er jo også de fleste vennene mine i ballett- og dansemiljøet, så vi er jo sammen mye likevel.

Det er mye som skjer innimellom all treningen også. Blant annet skal Kristine snart reise til Frankrike, i Grasse, og delta i ballettkonkurranse der. I tillegg trenes det frem til skolen store forestilling i Bærum kulturhus 28. og 29. november, hvor DNBS feirer ti år i drift med jubileumsforestillinger i klassisk ballett.

– Jeg gleder meg veldig til begge deler. I Grasse, så skal jeg vise frem tre ulike variasjoner, eller tre forskjellige danser. Det blir veldig spennende, ifølge Kristine.

Irene Aarset Jansson, daglig leder ved DNBS, forteller om to svært ivrige og talentfulle elever.

– De ønsker å fokusere fullt på balletten. De trener til forestillinger og konkurranser, og for DNBS er det en stor glede å få utvikle slike talenter. Med topp pedagoger, Tetiana Gazizova og Liudmila Sycheva, drives treningen fremover, forteller Aarset Jansson.

Hun forteller om pedagoger med stor kunnskap innen den russiske ballettmetodikken, blant annet med bakgrunn fra Operaen i Ukraina og Liudmila Sycheva har kommet direkte til Norge fra Bolsjoi filialen i Brasil, som en av spesialistene der.

LES OGSÅ: Nordre Aker-ballerinaer med stor suksess

Også moderne

Kristine og Johanne trener også moderne dans.

– Et viktig element i en dansers karriere. Dette er første året DNBS Masterclass lanseres, og det er kjempe spennende og motiverende for alle involverte. Vi er utrolig stolte av alle elevene våre, og det er så morsomt å se hvordan de glitrer i sin individualitet. Spennende å få jobbe så tett med dem alle, og spesielt nå med de som kjenner at de vil ta treningen til dette nivået gjennom masterclass, sier Irene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Monika ble gjengvoldtatt i Dallas - nå slippes boka!
* Ungdom blir snillere, men stadig flere har det vanskelig
* Skulle ha flyttet 15. september, men Tore og kulturpunktet nekter å gi opp Sandermosen stasjon uten kamp

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!