Fra 1. juli er Olaf Alexander Styrmoe, Thomas Fabian Kragerud og Kristoffer Kvamme på plass på Kikutstua.

– En institusjon som Kikutstua er en sjeldenhet. Stuen har en lang og stolt historie, og det er fantastisk å få denne muligheten. Vi gleder oss til å brette opp ermene og få fyr på peisen, sier Olaf Styrmoe.

Han er en av gründerne bak selskapet MCB, som i tillegg består av Thomas Fabian Kragerud og Kristoffer Kvamme Jensen. De skal bygge videre på sine konsepter fra Paradiskrembukten og Paahuk på Bygdøy, samt Paalangs som er under oppføring på Langøyene i Oslofjorden, står det i Skiforeningens sak fra 23. juni, om de nye driverne.

– Vi er veldig glade for at Olaf, Thomas og Kristoffer med sine samarbeidspartnere har sagt ja til å drive Kikutstua. Det betyr at vi vil ha et godt serveringstilbud på et av aller våre mest populære turmål allerede fra 1. juli, sier stue- og eiendomsansvarlig Lars Gurandsrud i Skiforeningen i samme saken.

– I MCB er vi tre venner som elsker å tilby gode produkter ved kjente landemerker. Vi sparrer med et stort nettverk av flinke fagfolk i alle våre prosjekter. En institusjon som Kikutstua er en sjeldenhet, sier Olaf Styrmoe.

– Serveringsbransjen skriker etter folk, men vi skal nok finne en løsning. Vi ønsker å levere på det markafolket forventer. For å tilby overnatting og bookede selskaper trenger vi fagfolk, og dette jobber vi med nå, sier Styrmoe.

Permanent løsning fra 2023

Kikutstuas bestyrerpar gjennom 25 år, Ane Moe og Knut-Arne Løite, er inne i sine siste dager som bestyrer av markastua.

Parallelt med at Kikut får MBC-gjengen som drivere ut året, pågår prosessen med å ansette permanente bestyrer.

Det har vært utfordrende å finne de riktige driverne av det tradisjonsrike og populære turmålet i Nordmarka, har Skiforeningen tidligere innrømmet. Jobben har tidligere vært lyst ut flere ganger.

– Vi er i dialog med flere svært gode kandidater. Denne midlertidige løsningen i sommer og høst gir både oss og de aktuelle kandidatene forutsigbarhet og tid i prosessen. Samtidig som vi opprettholder det viktige serverings- og overnattingstilbudet for markafolket. Det blir veldig stas å få inn en så ung og fremoverlent gjeng som Olaf og co. Og så gleder meg selvsagt til å kunne presentere den permanente løsningen om ikke så alt for lenge, sier Gurandsrud.

LES OGSÅ: