Siden 2016 er talentprisen blitt delt ut av Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg (NAMK), og nå kan det nok en gang søkes. Leder av NAMK, Tor Itai Keilen, forteller at konkurransen er hard, men oppfordrer så mange som mulig til å prøve seg.

Prisen på inntil 20.000 kroner skal gå til et ungt talent innen musikk, dans eller teater, som er bosatt i Nordre Aker og som er (eller har vært) elev ved en ungdomsskole eller videregående skole i 2022 (eller er i alder fra 14-19 år som er aktiv på fritiden innen musikk, dans eller teater).

Litt trangere økonomi

Talentprisen, som har søknadsfrist 10. november, vil fungere som tidligere, med noen mindre endringer. Det vil for eksempel ikke deles ut inspirasjonspriser, grunnet en mindre romslig økonomi.

Inspirasjonsprisene har tidligere blitt utdelt til søkere som er dyktige, men ikke har nådd helt opp, og de har ligget på opptil 1.000 kroner.

– Vi har vært i økonomisk overflod noen år her nå, og på grunn av koronakrisen og sikkert andre ting også, så er vi nå i økonomiske nedgangstider. Vi har fått litt mindre støtte og tilskudd, både av frivillighetsmidlene, men også av våre eksterne bidragsytere, sier Tor Itai Keilen.

Prisen er fremdeles på 20.000 kroner, forsikrer han om. Men som i tidligere år, er det det også mulig at prisen deles på flere vinnere.

– 1-2 vinnere, tenker vi.

Også jurylederen er blitt ny. I fjor var det ferske Ann Kristin Norum, rektor for Norges Dansehøyskole gjennom 26 år, som hadde rollen. Hun ble nødt til å trekke seg etter ett år, sier Keilen.

– Nå er det en ny juryleder, Sarjo Sankareh.

Sankareh er profesjonell danser, danselærer og koreograf, og er utdannet ved Norges Dansehøyskole, Kunsthøgskolen i Oslo, samt skoler i både Paris og New York.

Høyt nivå

I år som i fjor, spår Keilen høyt nivå på søkerne, som pleier å ligge på mellom 10 og 20 unge talenter.

– Det er klart de er skikkelig flinke, de som søker. Juryen har en stor utfordring, for det er veldig mange dyktige som sender søknad. Det er tøft, å finne de som når til toppen, som utkonkurrerer de andre.

– Tenker du man burde søke, selv om man ikke føler seg som et geni?

– Absolutt, absolutt! Alle som driver med kulturaktiviteter, enten de spiller et instrument, driver med dans eller teater, burde sende søknad, tenker jeg. Det er en veldig bred pris, og vi har jurymedlemmer som kjenner hver kategori.

Dersom du vil søke, må et elektronisk søknadsskjema fylles ut hos namk.info, og inntil tre videoer eller lydfiler skal lastes opp.

I fjor var det fiolinist Torje Gunvaldsen Råbu (15) og sanger og låtskriver Margrethe Olsbu Frich (18) som stakk av med heder, ære og pengepremie.

Tidligere vinnere av Nordre Akers Talentpris

2016: Gustav Rørmark (fiolin) og Guro Eliassen Kverndokk (sang, jazz) - prisen ble delt mellom vinnerne

2017: Margrét Ó. Erlendsdóttir (sang, musikalteater)

2018: Ella Skorgan (dans)

2019: Kevin Olsen Vadsten (bass, komposisjon)

2020: Jørgen Westgaard Bjelkerud (trombone) og Simen Kraggerud (piano)

2021: Torje Gunvaldsen Råbu (fiolin) og Margrethe Olsbu Frich (sang og låtskriving)

Prisen deles ut av Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg (NAMK), og hovedpremien er på inntil 20.000 kroner.

Les også

Ines (21) fra Tåsen har hovedrollen i den globale listetopperen: – Det var ganske uvirkelig

Les også

Tobias (19) tar prisvinnende bilder i bydelen: – Nordmarka har utrolig mye å by på, hvis du vet hvor man skal lete

Les også

Frida (17) begynte å dokumentere utvekslingen på TikTok – nå har hun nesten 70.000 følgere