KJELSÅS: Den tradisjonsrike konserten er en del av Kreftforeningens Krafttak mot Kreft, som hvert år samler inn penger til kreftforskning. I år er temaet behandling av kreftformer som få i dag overlever.

Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

– Totalresultatet for vår del av aksjonen i 2018 var vel 30.000 kroner. Rekorden fra 2015 er på 45.000 kroner. Klarer vi å sette ny rekord i år? spør Asbjørg Birgitte Hammer i konsertkomiteen.

Og de utfordrer deg: – Gå for livet, gå med bøsse for Krafttak mot kreft! Meld deg direkte til 913 22 174 / [email protected]

Bøssene leveres ut på Engebråten skole søndag 17. mars kl. 16.00.


Konsert med lokale talenter

Og klokken 18.00 starter den store konserten på Engebråten skole, i Kapellveien 120. Arrangør er det lokale orkesteret Garderobefosilene, i samarbeid med Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg og NORILCO.

Årets artister er dansere fra Den Norske Ballettskole & Akademi, Disen Strings og Grefsen skoles strykeorkester, vinneren av Nordre Aker talentpris 2018; Ella Skorgan, vinnerne av Nordre Aker inspirasjonspriser 2018 samt veterankorpset Garderobefosilene Grefsen-Kjelsås.

– Alle utøverne stiller gratis, og konserten er gratis. Vi håper at alle som kommer, vil støtte aksjonen ved å handle i kafeteriaen, kjøpe lodd og legge penger på bøssene ved utgangen. Inntektene går uavkortet til Krafttak mot kreft siden utgiftene dekkes av næringslivet og frivillige, sier Hammer.


Hadde ikke håp i 2014

I forrige uke fortalte vi historien om Kjelsås-mannen Per Otto Nilsen. Han opplevde flere plager i 2014, og gikk til legen. Resultatet var nedslående: Lungekreft i stadie fire, med spredning til lymfer, lever og skjelett.

Etter å ha fått diagnosen, ba Per Otto legen om å være helt ærlig med han: Hva er status?

– Hun var ærlig, hun. Hun sa blant annet at var det noe jeg hadde veldig lyst til å gjøre her i livet, så burde jeg gjøre det nå.

– Jeg fikk diverse cellegiftbehandlinger og strålebehandlinger utover i 2015. Men svultsene bare vokste, behandlingene hadde liten eller ingen effekt. Tidlig i juni 2015 sa legen rett ut at nå kan vi ikke gi deg mer behandling, det hjelper ikke særlig og du tåler ikke mer. Jeg var så syk og slapp, og orket nesten ingenting. Og ikke minst var jeg blitt veldig tynn, sier han.

I 2015 fikk han være testperson med immunterapi, og i dag lever Per Otto igjen et aktivt liv.

– Jeg er veldig opptatt av at alle skal få den medisinen og behandlingen som er tilgjengelig, uavhengig av hva medisinen koster. Noe annet er hjerterått, han.

Med kreft i lunger, skjelett, lever og lymfer var det veldig lite håp for Per Otto, i 2014

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke