NORDRE AKER: Flere lokale Nordre Aker-jenter danser ved Den Norske Ballettskole & Akademi. Forrige helg var en stor forestilling i Konserthuset: Dans i Edvard Griegs verden, med dansere og skuespillere fra ballettskolen, Oslo kammermusikkfestival var med og også musikere fra Barratt Due Musikkinstitutt.

Feirer klassisk musikk

– Oslo kammermusikkfestival feirer hvert år klassisk musikk og har hovedregien til forestillingene, som også har med dans. Musikerene denne gangen var unge talenter fra Barratt Due musikkinstitutt. Minken Fosheim var skuespiller for to år siden i forestillingen, men gikk dessverre bort. Derfor har vi fått inn våre unge talentfulle skuespillere fra ballettskolen Margret og Karin, som har vært med og utvikle manus og regien i samarbeid med vår strålende teaterpedagog Linda M Andersen, forteller daglig leder ved ballettskolen, Irene Aarset Jansson.

I tillegg, profesjonelle Aleksey Knyazkov var solist, og danset hovedrollen.

– Aleksey Knyazkov er en danser som mestrer vanskelighetsgraden i koreografiene, og han danset derfor for anledningen, legger Irene til.

– Herlig blanding

Hun forteller at de naturlig nok er veldig stolte over den store forestillingen:

– Det ble en herlig blanding av musikk, ballett, neoklassisk, teater og sang. Og en flott sammensetning med unge talenfulle elever. Det er også spennende å se kreativiteten til de unge, sier Irene, som sammen med søsteren Siri er fra Grefsen, og startet opp ballettskolen for flere år siden, nettopp på Grefsen - her kan du lese tidligere intervju med ballettgründerne.

Fagernes

Lørdag skal forestillingen også vises i Fagernes kulturhus:

– Vi samarbeider med tre kulturskoler i Valdres-området. Så dette blir en liten miniturne, og vi er svært takknemlige for støtten og entusiasmen som vi opplever fra lokalmiljøet i Valdres og Fagernes.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke