NORDRE AKER: Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A) har danselever også fra Nordre Aker, og forteller om internasjonale og spennende nettverk. Denne vinterferien har de besøk av koreograf Ksenia Zvereva:

– Det er lange og spennende dager, og absolutt ingen vinter»ferie for talentene som trener fra klokken 11.00 - 17.00 hver eneste dag, forteller daglig leder Irene Aarset Jansson ved ballettskolen.

Irene og søsteren Siri fra Grefsen startet opp DNBS, med lokaler i Grefsenkollveien, og har senere flyttet til Carl Berner. I dag tilbyr de ballettundervisning flere steder i byen, blant annet på Kjelsås og Ullevål.

LES MER: Ballettgründerne fra Grefsen

– Suveren pakke

– Første delen av dagen tilbringes med ballettspesialistene Vladimir Sychev og Liudmila Sycheva som tidligere har jobbet på Bolshoi-filialen i Brasil - både ballettklasse og koreografi. Videre utover dagen er det intenst arbeid med helt ny kreasjon av koreografi, spesielt laget for de norske elevene. Dette gir en total og suveren pakke av hva med ung danser ønsker seg av utvikling.

Aarset Jansson forteller at dette også handler om forberedelse til årets Valdres sommerballett.


Fra Bolshoi til ballettskolen i Oslo

Hun fortsetter om det internasjonale besøket ved ballettskolen, denne vinterferien, av Ksenia Zvereva:

– Ksenia har blant annet koreografert for Bolshoi, Marinskij i Russland - de to aller viktigste operaene og ballettkompaniene i verden, Astana Opera i kazakstan, og for den Kungliga Operan i Stockholm. Og nå Og nå altså til Oslo og DNBS&A, sier Aarset Jansson.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke