NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING:
TERNINGKAST 6

Hva mener du? Gi DIN karakter nederst i anmeldelsen.

NYDALEN VGS: «Hvis det er lov å si» handler om ord, tema og budskap man ikke snakker høyt om i frykt for hvordan dem som lytter vil reagere. Det handler også om hvordan man sier ting og måten det tolkes. Denne revyen handler om alt det vi ikke snakker om. Det pinlige, teite og flaue, men også alvorlige ting vi kanskje ikke tør å ta tak i.

Hva er egentlig greit å si? Hvor langt kan man gå uten å bli stemplet som det ene eller det andre? «Hvis det er lov å si» spøker med temaer vi kanskje ikke er vant med å snakke høyt om - som onani, fem sekunders-samleie og rasisme, men de tråkker aldri over grensa. Det er nettopp det som gjør det så morsomt, revyen har temaer mange kan kjenne seg igjen i.

Fokus på humor folk kan relatere seg til

I år har Nydalenrevyen tatt tilbake humoren. I fjor satset de mer på politisk satire og aktualitet, og lokalavisas anmelder mente de fjernet litt vel mye kjas og fjas.

I år ville de ha mer fokus på humor folk kan relatere seg til, og det fikk de så til de grader til. Publikum lo til tider så mye at tårene sprutet og hendene slo i bordet. Og det var aldri fritt for humring og latter mellom de store latterbrølene.

Se filmklipp fra premieren her:

Er det greit å sette den eneste jenta i gjengen med mørk hudfarge i rollen som en Rosa Parks? Nei, det går ikke - det er "too soon", slår jentene fast i «Jentepitch.» Da er det mye bedre at hun spiller rollen som hele Norges Ingrid Espelid Hovig, den rollen er hun jo født til å spille, mener de.

Og hva med å slenge dritt om hverandre, det er jo helt greit? Men når Jørgen, som sliter litt med å få være i den kule gjengen, sier de bør be venninnen Hiyab på helstekt gris? Nei, DET blir å gå for langt. For det er ikke lov å si. Og hva skjer om den stakkars fyren på karrieresenteret sier noe på at en blind person vil bli jagerflypilot?

Jørgen og damene

En av de desidert beste sketsjene er «Født i feil art.» Her møtes en gruppe mennesker som føler de er født som noe annet, og denne gangen er det ikke snakk om hverken hun, han eller hen. Nei, nå er det katt, løve, hakkespett og pinnedyr.

Og da sistnevnte dyr, spilt av råmorsomme Helena Bjerke, entret scenen og sang om at livet er best som pinne, var det flere i publikum som slet med å få igjen pusten mens de tørket lattertårene.

Med så mange godbiter å ta av, er det ikke lett å trekke frem enkelte sketsjer. Det som er spesielt bra er at de hele tiden holder seg til temaet, hver sketsj har et poeng. Men «Jøgers på sjekkern», får frem latteren hos de fleste i salen. Det samme gjør musikalnummeret «Fem små sekunder», der en frustrert jente sitter igjen etter at gutten gjorde seg ferdig med henne på nettopp fem sekunder. Men sånt er det vel ikke lov å snakke om, eller?

Instruktør Fredrik Bentzen sa etter premieren at norsk humor er i gode hender, det er bare å se på disse jentene. Og ja, alle som én er fantastisk morsomme! De er alle dyktige og trygge på scenen, og tekst, mimikk og troverdigheten sitter som et skudd.

Men innimellom disse flotte syv jentene, er også Jørgen Lervik Dahlstrøm. Én av tre revysjefer og revyens eneste mannlige skuespiller. Og han er i en klasse for seg selv. Han synger og danser flott, og er ufattelig morsom i alle rollene sine. Han skinner spesielt i rollen som fabrikkeieren i musikalnummeret «Fredrikssons fabrikk», og i rollen som programleder i konkurransen «Little miss influencer», der de skal kåre den beste bloggeren under ti år som har «det lille ekstra.»

Aller morsomst er Jørgen kanskje i den gjentagende rollen som «seg selv», der han kommer trallende og prøver å være kul blant alle jentene på skolen.


Sterke på musikk

I år er det mer fokus på musikken i revyen. Heldigvis, for oss i publikum!

– I år er Nydalenrevyen sterk på sang, for en gangs skyld, sa Jørgen til lokalavisa før premieren.

Og med et så fantastisk band, flotte sangere og dansere, morsomme tekster og spennende musikk, kunne det godt vært enda flere musikalske sketsjer. De er revyens sterkeste element - selvsagt med unntak av de dyktige skuespillerne.

Revysjefene lovte et rått show, med mye energi og relaterbare temaer som er tabu i hverdagen. Og det er faktisk lenge siden lokalavisa har ledd så mye av en revy!

[gallup82LF]

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke


Nydalenrevyen 2019:

  • Tittel: «Hvis det er lov å si»
  • Revysjefer: Anne Cath Ruud, Stine Holsæther og Jørgen Lervik Dahlstrøm
  • Instruktør: Fredrik Bentzen
  • Instruktørassistenter: Tiago Gjesdal og Anna Stjern
  • Koreograf og sangpedagog: Linn Gabrielsen
  • Skuespillere: Jørgen Lervik Dahlstrøm, Malin Borkenhagen, Malin Alise Løvstad, Hiyab Yonathan, Aurora Myklebust, Celine Slinning Ryssmo, Helena Bjerke, Hedda Spro Larssen
  • Band: Edvard Tønset, Jesper Vogt, Kjell Heinrich, Henrik Mengkroken, Magnus Skauby, William Nyrén og Mathias Reitan.

Forestillinger:
Torsdag 28. februar (premiere)
Fredag 1. mars klokken 19.00
Lørdag 2. mars klokken 19.00
Søndag 3. mars klokken 19.00
Mandag 4. mars klokken 19.00
Tirsdag 5. mars klokken 19.00
Onsdag 6. mars klokken 19.00
Torsdag 7. mars klokken 19.00
Fredag 8. mars klokken 19.00
Lørdag 9. mars klokken 18.00