Det er Kjelsås langrenn som allerede tenker mye på snø og vinter, og leverer en liten status og stemningsrapport:

– Treningene for junior og seniorgruppa i Kjelsås langrenn er godt i gang, og vi ser fram til en snørik og flott vintersesong 2022 - 2023, ifølge Elisabeth Schicho, hovedtrener for junior og seniorer .

Hun forteller at så langt har langrennsgruppa gjennomført en god periode med sommertrening hvor hovedfokuset har vært på løping, rulleski og styrkeøkter. Det har også vært to Team Kollen samlinger på Torsby, i Sverige, i august og Trysil nå i starten av oktober:

– Samlingene i Torsby og i Trysil ga oss også mulighet til å trene med juniorløpere fra andre Oslo-klubber.

Ifølge Schicho har også Kjelsås langrennsgruppe et eget testpunkt på planen:

– Et fast punkt på treningsplanen er vår egen «kjelsåstest», det er å løpe opp Grefsenkollen. Og noe vi har gjennomført flere ganger for å sjekke treningsstatus og få gjennomført gode motbakkeintervaller gjennom sommeren. I ukene framover er det mer fokus på ski og harde intervaller for å være godt rustet til konkurransesesongen. Vi skal ha vår første snøsamling i Trysil i starten av november, for å bli vant til skifølelsen igjen. I tillegg til å ha en fin hytteopplevelse sammen med mye trening, god mat og sosialt samvær.

Kjelsås skal også arrangere nok en snøsamling for juniorløpere i starten av desember, denne gangen på Skeikampen, kan hun legge til.

Hovedmålene i år blir Norges Cup for juniorer, med tre konkurransehelger på Lillehammer i januar, Voss i Februar og NM på Alta i mars, forteller Schicho videre:

– Vi ser fram til å representere Kjelsås fargene der! Våre beste utøvere skal i tillegg få mulighet til å konkurrere mot Norgeseliten på NM Senior del 2 på Tolga, som blir en herlig sesongavslutning! Men nå er fokuset på de daglige treninger i ukene framover. Det er en god jobb som må legges ned for å bli en best mulig langrennsløper og vi er klare for å ta denne utfordringen sammen.

Offisiell sesongstart for klubben er til mandag.