TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

– Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer, oppsummerer Tori Sandlie, på vegne av innsamlingsområdet Grefsen og Kjelsås.

Hun fortsetter:

– Til årets TV-aksjon vil vi trenge flere bøssebærere enn vi pleier, fordi Rønningen folkehøgskole ikke kan stille i år. Rønningen har i alle år dekket opp 150 roder - eller bøssebærerruter - så vi trenger sårt flere enn før som kan dekke opp disse 150 rodene. Fra i dag kan alle som ønsker å gå med bøsse gå inn på Blimed.no og registrere seg som bøssebærer, oppfordrer Tori, og legger til at de håper på at skolen likevel kan stille med noen bøssebærere.

Det er viktig å huske på at alle som skal registrere seg må være 18 år, men barn kan være med en person over 18 år.

– Vi trenger også flere som kan sitte i komitéen til neste års TV-aksjon. Dersom noen ønsker å melde seg til komiteen, eller har andre ting de ønsker å snakke med oss om, kan komitéens leder gjennom mange år, Ola Borander, nås på e-post. Via Blimed.no kan man også sette seg inn i hvordan man kan opprette «digital bøsse», legger hun til.