Dugnaden er selve ryggraden i DNT. Uten innsatsen fra frivillige over hele landet hadde friluftslivet sett ganske annerledes ut. Vi hadde ikke hatt de merkede stiene, hyttene ville forfalt, og turgrupper over hele landet hadde forsvunnet.

Det skriver DNT - Den Norske Turistforening - på egen hjemmeside

De er på vei ut av Marka fra Midtodden, Odd Geiran og Nils Magnus Øverbye. De kan fortelle at de i strålende høstvær har vært på oppdrag i Marka - nettopp for DNT:

– Nå har vi vært innenfor Sandermosen stasjon for å forberede gangbaner på blåstien mot Sinober og Sørskogen, oppsummerer Øverbye til avisa i etterkant.

Bildeserie

Åpningen av friluftlivets uke: Slik var aktivitetsdagen på Sognsvann

De er begge 78 år og vært venner i mer enn 60 år.

– Vi har også gått i samme klasse på det som tidligere var Grefsen gymnas. Nå har vi vært med i DNTs dugnadsgjeng i seks - åtte år. Vi vedlikeholder blåstiene, rydder, merker og legger ut gangbaner og klopper. Dette er arbeid på barmark. Vi gjør jo dette fordi det gir mening til pensjonstilværelsen - vi er begge markatravere fra gammelt av, legger Øverbye til.

Fakta: DNT

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer. Organisasjonen består av 56 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier - her kan du lese mer.

Les også

Tobias (19) tar prisvinnende bilder i bydelen: – Nordmarka har utrolig mye å by på, hvis du vet hvor man skal lete