MARKA: Ungdommene fra 13 til 16 år startet samtidig på Natt-O- Toget som ble arrangert sammen med Trollnatta som er for de som er 12 år og yngre.

På Natt-O-toget hadde alle samme løype, og det skilte seg ut en tetgruppe. Elia Thorvik, som er fra Nydalens Skiklub og bor på Kjelsås, var hele tiden langt framme. Visst har Elia Thorvik raske bein, men kartlesingen på vei mot den siste posten på Natt-O- toget ble det avgjørende.

– Jeg er aller gladest i å løpe i terrenget og liker fellesstarter, sier Elia som for to uker siden vant gutter 13–14 år på Blodslitet, landets største langdistanseløp i orientering.

Blodslitet har også fellesstart. Før seieren i Blodslitet, vant han også klasseseier på Oslo Bratteste.

Natt-O-toget

Start og mål var på Kollbanen. Da det gjenstod en knapp kilometer, hadde utøverne en post
rett ved hoppet i den største hoppbakken på Kollbanen. Elia var ikke helt først i tetpulja. Han var noen sekunder bak. De siste postene var i urbane omgivelser. Elia avanserte stadig. Den siste var rett ved Nordberg kirke. Der var Thorvik noen meter bak de første.

Én post gjenstod. Det siste flagget var ved et høydepunkt rett ved det sørøstre hjørnet av Kollbanen.

Skar av fra grusveien

Oppover mot mot siste post og mål hellet det litt oppover.

– Jeg klarte å nærme meg de to første, sier Elia.

Rett før høydepunktet, den siste posten, var han i ryggen på de to første, og han avgjorde konkurransen på at han leste kartet grundig og skar av fra grusveien før de to andre. Det ga ham så vidt overtaket og et lite forsprang. Mot mål ga han alt.

– Jeg så de andres lys nærme seg, men jeg holdt meg foran, smiler Elia.

Tok tre av fire seire

Elia vant gutter 13–14 år. Også i begge ungdomsklassene for jenter ble det Nydalen-seire. Pia Young Vik imponerte stort med å være med i tetpulja og fullførte rett bak de raskeste guttene. Marie Liland sprang også fort og vant jenter 15–16 år. I gutter 15–16 år vant Henrik Reusch fra Heming.

Flere enn noensinne

Ungdommene avsluttet Trollnatta med Natt-O-Toget. Deltakelsen nådde en ny topp. Over 300 deltok. Det var en eneste lang rekke av lys fra klokka 16.30 og utover. På slutten var en del av de som deltok på Trollnatta som ble mindre premiert enn det som var intensjonen, og er det voksne som hadde med seg barn som bare fikk skistropper, kan de sende en e-post til [email protected] så vil dette bli rettet opp.

LES OGSÅ:

* Tente på ved barnehagen

* Ran på Sandaker, kvinnelig ansatt slått

* Kommunen vil at denne veien skal bli forkjørsvei - er du enig?