Den Norske Ballettskole (DNBS) drives av oss, søstrene Siri og Irene Johansen. Vi har et brennende engasjement for teater, musical, dans og ballett.

Vi har vår egen historie med oss. Blant annet med trening av en russisk ballettpedagog i Oslo, seks dager i uken, fra vi var 10-18 år.

Siri var første skandinav på Bolshoi akademiet i Moskva på slutten av 90-tallet. Irene spilte også i blant annet Annie på bryggeteateret på begynnelsen av 90-tallet og sang med den fantastiske sangpedagogen Anne Brown.

Siri var første skandinav på Bolshoi akademiet i Moskva på slutten av 90-tallet

Gjennom barndoms årene ble vi kjent med og fikk møte noen av verdens ledende dansere, pedagoger og koreografer fra Russland.

Vår inspirasjon fra barndommen og ungdommen, bringer vi videre til elever ved DNBS. Det er kjernen til vår idealisme, og som bringer dette videre i sitt daglige virke ved DNBS.

Med en unik støtte fra egen familie, så er alt mulig. Da kan man stå på enda litt ekstra!

I år feirer DNBS 10 års jubileum. Det blir feiring med blant annet forestillinger i Sandvika teater i mai , Riksscenen i juni, og forestilling i selveste Operaen, 23. august. Sistnevnte er et spennende samarbeid med levende musikk som spilles av Oslo kammermusikkfestival.

Så langt dette året har det allerede vært mye spennende. Alle tre elever – derav to fra Nordre Aker bydel – på elitenivået ved DNBS, og som søkte seg til ballettkonkurransen ”Tanzolymp” i Berlin , fikk akseptert sine søknader til å representerte Norge for første gang i den prestisjetunge ballettkonkurransen.

En av dem stakk av gårde med hele to priser; ett års studie i klassisk ballett ved ballettskolen i Sveits, Basel, og 5 ukers sommerballettskole i Antwerpen. Det er en enorm anerkjennelse å bringe tilbake til Norge og DNBS.

Videre skal tre elever – alle fra Nordre Aker bydel – representere Norge og DNBS i Falun på den nordiske og baltiske ballettkonkurransen i midten av mars. Flere konkurranser kommer fremover.

Tre elever – alle fra Nordre Aker bydel – representere Norge og DNBS i Falun på den nordiske og baltiske ballettkonkurransen

Det handler om å gi talentene muligheter for å få med seg masse erfaring på veien mot en karriere. Det krever mye av DNBS og talentene å holde et så stort tempo, og ledelsen er fryktelig stolte av at det er så stor og god fremgang – det inspirerer videre også en ny generasjon talenter til å satse.

På søndag 8. mars danser noen yngre elever ved DNBS på ”Krafttak mot kreft” på Engebråten skole, og DNBS er veldig stolte av å få delta på dette og ønsker alltid å gi tilbake i lokalmiljøet. Mange elever kommer nettopp fra området, og det gjør også Siri og Irene som er født og oppvokst i Nordre Aker bydel selv.

Vi er svært glade for alle de nydelige elevene og talentene vi kan få jobbe med gjennom DNBS.

Irene Aarset Johansen
Grefsen, Daglig leder, Den Norske Ballettskole

Siri Aarset Johansen
Grefsen, Kunstnerisk leder, Den Norske Ballettskole

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!