I sommer har han trent med noen av verdens største talenter. Forventningene til Stian Solberg blir stadig høyere, skrev TV2 i september.

– Jeg tror at han kommer til å bli fantastisk, sier Vålerengas hovedtrener Fredrik Andersson til kanalen.


16-åringen debuterte på A-laget til årets foreløpige serieleder i fjor. Skadeavbrekk amputerte sesongen for unggutten, som også går videregående på Wang. Denne sesongen er han imidlertid med fra start, og klar for å gi alt for VIF.

Supporter-favoritt

Derfor betydde det også ekstra mye da sesongens første supporterkåring «Månedens spiller» gikk til nettopp 16 år gamle Stian. Vålerenga Hockey-sponsor Sparebank 1 Østlandet stiller nemlig med 5000 kroner, som månedens spiller får gi videre til et selvvalgt formål.

– Det er en anerkjennelse og veldig gøy. Jeg elsker supportere, og det er veldig gøy at de lager så mye liv. At de ønsker å gi meg prisen gjør meg veldig glad, og betyr at jeg gjør noe riktig som spiller, sier han på vei over tunet på Skjerven går i Maridalen.

Da Stian fikk spørsmålet om hvem han ville gi pengene til, kom svaret kontant, forteller Mette Winther, markedssjef i Vålerenga Hockey.

– Det kom med en gang. Han ville gi pengene til Inn på tunet på Skjerven gård, sier Winther.

Morfar

Stians morfar Torbjørn har nemlig vært bruker av dagtilbudet for personer med demens på gården i flere år. Da den unge spilleren skjønte at det var en mulighet for seier i kåringen, lå Skjerven gård langt fremme i bevisstheten.

– Dette er et bra tilbud til folk med demens. Jeg tror de har det veldig fint her og morfaren min blir godt tatt vare på, sier Stian, som synes det bare er hyggelig å kunne bidra til tilbudet med premiesjekken på 5000 kroner.

Onsdag besøkte han derfor gjengen på Skjerven for å overrekke gaven personlig. Tori Bakke, som driver Inn på tunet på gården, er rørt over gaven fra hockeytalentet.

– Det var utrolig overraskende. Vi er veldig stolte og takknemlige for at han tenker på oss, og morfaren sin. Det er voksent tenkt og veldig stas at han er opptatt av at morfar har det bra, sier Tori, og forteller at både de ansatte og brukerne allerede kjenner godt til Stian:

– Vi føler jo at vi er en liten familie her, og har fulgt med på Stians suksess, gjennom avisartikler vi har lest høyt, og fra mormor Kari, sier Tori.

Skal brukes på aktivitet

Inn på tunet tilbyr dagaktivitetstilbud i et gårdsmiljø til personer med demens. På Skjerven gård tar de imot brukere tre dager i uka. Her får de være med på gårdsdrift og alt fra dyrestell til vedhogging og turer i marka. Brukerne hentes og bringes, og har felles måltider.

Tor og Jon Ivar Bakke startet med Inn på tunet i samarbeid med Kirkens Bymisjon i 2009. I 2017 tapte de en anbudskonkurranse for å levere Inn på tunet-tilbudet til Oslo kommune, og i 2020 sa også Bydel Nordre Aker opp plassene de kjøpte på gården, fordi det brøt med kommunens anskaffelsesreglement. Siden har Bakke-paret kjempet for å holde liv i Inn på tunet, og Lions-klubbene i bydelen samlet i fjor inn penger til drift av flere plasser.

I dag ser det imidlertid lysere ut, og de har de fylt kapasiteten på seks plasser, forteller Tori. Men Skjerven mottar ingen støtte til driften av Inn på tunet, og er fortsatt sårbare dersom noen av brukerne faller fra på grunn av sykdom eller forverret helse.

Gaven på 5000 kroner kommer godt med, bekrefter Tori. Akkurat hva pengene skal brukes til er ennå ikke klart, men de skal gå uavkortet til aktivitet for brukerne, forteller hun.

– For eksempel til konserter, turer eller kafébesøk, sier hun.

LES OGSÅ:

Les også

«Tilbudet på Skjerven representerer humanisme på sitt aller beste»

Les også

«Vi må ta vare på det eneste tilbudet vi har»