STORO: Camilla Pedersen har vært vekter i rundt tre år, og er alltid på jobb med hunden sin, Enya - en fem år gammel belgisk fårehund. Blant annet passer de på Storo Storsenter når det er stengt, på oppdrag fra Avarn Security - det nye navnet på vaktdelen av NOKAS:

– Det var egentlig litt tilfeldig at jeg ble vekter, men jeg var ganske bestemt på å jobbe med hund. Så ble det til at jeg troppet opp på en hundetrening i NOKAS, og så var det gjort.


Kontakter politiet

Dukker det opp hendelser, så ringer vekterne til politiet - vekterne er også på nett via sambandet med sentralen.

– Jeg kom over et innbruddsforsøk her for et par år siden. Politiet kom og fikk tatt innbruddstyvene, forteller hun.


Miljøsterk

Hunder som skal brukes i vektertjenesten må gjennom et godkjenningsprogram.

– En vakthund må være miljøsterk, det betyr for eksempel at den ikke må være engstelig, men trygg på seg selv og for eksempel gå inn i mørke områder og store bygninger, uten å være redd. Før Enya ble vekterhund, så ble hun også sjekket ut av hundeinstruktøren for å teste om hun kunne egne seg.

Camilla bor utenbys i hus, men hun sover godt om natta:

– Ja jeg føler meg veldig trygg med Enya i huset! Det føles også trygt å ha med Enya på jobb. Jeg stoler jo på henne, og så er det sosialt også. Så klart værer hunder mer enn oss, så er det noe på gang i kjøpesenteret, merker nok Enya det før meg. De har jo en utrolig luktesans og veldig god hørsel.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!