I 1965 og 1990 var det Akersposten som var lokalavis, blant annet for området vi i dag kjenner som Nordre Aker. Avisen dekket hele Oslo vest (se faktaboks).

(Se ukens forsider til høyre på siden. I mobilutgaven ligger alle forsidene øverst. For å få opp lesbare versjoner av avissidene vi omtaler i artikkelen, trykk på bildene for å forstørre dem, deretter høyreklikk og velg "vis bilde".)

16. januar 1965: Grefsen kirke stenges

Akersposten melder at Grefsen kirke stenger 18. januar pga. oppussing.

«Det er meget som skal gjøres, før den forhåpentligvis blir åpnet til vårkonfirmasjonen. Veggene og benkene skal males, gulvet skal slipes, nye lysekroner skal henges opp, og menigheten kan glede seg over et nytt teppe i korpartiet, samt en ny løper i kirkeskipet.»


17. januar 1990: Bydel Sogn ville si «nei til penger»

Sogn bydelsadministrasjon ønsket ikke å ta i mot de 656.000 kronene som bydelen fikk i påplusning da bystyret fordelte en pott på 31 millioner kroner i budsjettet for 1990.

Årsaken var at fire bydeler mistet forventede budsjettpåplusninger. I solidaritet med disse bydelene ba administrasjonssjef Kjell Hole politikerne til å si «nei takk» til tilleggsbevilgningen.

Det hadde bydelsutvalgets flertall, med Arbeiderpartiet og Frp lite til overs for, og stemte for å ta pengene inn i budsjettet.

«Vi har tross alt mistet 15 millioner kroner siden 1988, kommenterte BU-leder Elbjørg Fjære (F) etter møtet».


19. januar 1990: Svenskene overtar Ullevaal stadion

I forkant av OL på Lillehammer raste en debatt i kongeriket om svenskenes «inngripen på det norske byggemarkedet.»

«A/S Ullevaal Stadion (har) i all stillhet tydd til ”søta bror” for å redde et idrettsprosjekt til flere hundre millioner kroner», skrev Akersposten i 1990.

Lyn og Fotbalforbunet var fornøyde, og «A/S Ullevaal Stadion har dermed ved hjelp av svenskene reddet byggestarten til det gigantiske idretts- og næringsanlegget, med en tribuneanlegg for 27.000 sitteplasser, 32.000 kvadratmeter næringsareale, underjordiske p-plasser, og en fotballhall nedgravd i terrenget.»


LES DYKK I ARKIVET FRA UKE 1 OG 2 I 1965 og 1990 HER!Og her finner du nye nyheter fra Nordre Aker Budstikke!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Faktaboks: Akersposten

  • Akers-Posten ble grunnlagt i 1905 som en avis for Aker, den gang en rik jordbruks- og skogsbrukskommune som kranset hovedstaden i vest, nord og øst. Avisens første redaktør var Thorstein Diesen. I 1977 ble avisen slått sammen med Ullern Avis (etablert 1933).
  • Ullern Avis/Akersposten dekket på det tidspunktet områdene som i dag utgjør bydelene Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker.
  • Etter bydelsreformen i 2004 ble Nordre Aker Budstikke opprettet som lokalavis for den nye bydelen Nordre Aker. Avisene ble fram til og med 2014 utgitt som ukentlig gratisavis av Mediehuset dittOslo, med sin siste papirutgaver 18. desember. Fra januar 2015 utgis Nordre Aker Budstikke som ren nettavis av Lokalmedia AS, på www.nab.no
  • Ullern Avis/Akersposten gikk inn etter siste utgave i 2014, og var da Oslo-områdets eldste lokalavis.

Kilder: Wikipedia, Ullern Avis/Akerspostens arkiv
Akersposten 9. januar 1965
Faksimile: Akersposten 9. januar 1965
Akersposten 5. januar 1990
Faksimile: Ullern Avis/Akersposten 5. januar 1990.