KJELSÅS: – Jeg synes det er en flott idé, også får vi elevene litt mindre å gjøre, sier Emil Rosén som går i klasse 9B ved Engebråten skole.

Idéen, og som ble satt ut i livet sist lørdag, er at folk nå kan pante flaskene sine på Rema 1000 på Stillatorvet, og velge alternativet på automaten om at panten skal gå til skoletur til Berlin.

Det var initiativet til Haakon Lingdaard Gaukstad, som er pappa til en av 9. klassingene, og ideen til Eidal, som klaffet.

– Koronasituasjonen gjør det litt vanskelig å få til en del andre dugnader akkurat nå, sier Gaukstad.


Promotering

Han kan fortelle at sist lørdag stilte noen av elevene seg opp utenfor panteområdet og promoterte saken.

– De synes det var gøy og de var veldig engasjerte. I tillegg solgte de kaffe og sokker. De fikk inn totalt 1600 kroner på lørdag, bare i pant. Så det var vellykket, mener Gaukstad, og som legger til at elevene skal ha flere «pop ups» for å promotere innsamlingen.

– Dette kan bli veldig moro! tror Gaukstad.


– Sparer masse logistikk

Rema-kjøpmann Eidal forteller at dette er en tanke han har hatt lenge.

– Man sparer masse logistikk, sammenlignet med det å ringe på dører og hente flaskene til folk. Man tar kunden i «gjerningsøyeblikket» og henvender seg til dem. Det sparer elevene for masse arbeid, mener Eidal, som driver en av butikkene i Oslo der det pantes desidert mest:


Elevene må samle inn 7500 kroner hver før julen 2021.

– Jeg har aldri vært i Berlin før så jeg håper virkelig vi får dette til. Det er jo litt usikkert nå med tanke på koronasituasjonen, men kanskje blir det tur i Norge et sted, tenker Rosén, og legger til at de også må ha andre dugnader for å samle inn nok.


Flere?

Nå håper Eidal på at flere vil gjøre det samme som niende trinn på Engebråten skole.

– Jeg håper flere folk vil gjøre det samme. Dette er en fin måte å drive dugnad på og få folk til å bidra. Også er det en fin måte å stille «teknikken» her til rådighet.

---

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!