Kjelsåsjenta Iben Tippie Tijmons Lekhal (57 kg) og Grefsengutten Oliver Greenberg Bergheim (51 kg) stakk av med henholdsvis bronse- og sølvmedalje i sine vektklasser.

De to bryterne bryter til vanlig i den Grünerløkka-baserte kampsportkkubben Sportsklubben av 1909(SP09), som for tiden holder til i Bjølsenhallen i påvente av ny idrettshall som er under oppføring på Løkka.

Begge bryterne brøt gode kamper og viste fine bryteferdigheter.

Dette var Oliver sitt andre Norgesmesterskap for ungdom og gikk fra en flott bronsemedalje i fjor til en finfin sølvmedalje i år. Oliver beviser her at han er i norgestoppen i sin klasse og brøt lenge jevnt med gull-vinneren fra Kolbotn.

Iben som er en meget tallentfull bryter, deltok i sitt første ungdoms NM lørdag. Hun viser gode ferdigheter på matta og leverte gode resultater mot eldre utøvere.

Dette er brytere som hevder seg godt i Norgestoppen og vil gjøre det godt innen sporten i tiden som kommer. De er begge hardtsatsende og treningsglade, så at det kommer gode resultater er ikke overraskende. Det er meget fortjent og gledelig.

Oliver, som leder Norgescupen sammenlagt i ungdomsklassen, ble tidligere i uken også tatt ut til å representere Kretslaget til Oslo/Akershus brytekrets i 54 kg klassen.

Totalt ble det 2 gull, 1 sølv og 2 bronse på SP09 i mesterskapet, noe som førte til delt førsteplass på klubboversikten som inneholdt totalt 26 klubber fra hele Norge.

Se alle resultatene her.