Nå er valgdagen her. Siden forhåndsstemmingen åpnet i august, har vi lokalpolitikere i bydelen jobbet på for å nå ut med våre hjertesaker.

Vi har fylt postkassa di med flyere. Vi har ringt på døra di midt i Dagsrevyen og legging. Vi har delt ut ymse bær, rotfrukter, drops, roser, kaffe, vann, kondomer, popcorn og what not. Alt for å fange oppmerksomheten din.

Vi skjønner at det kan bli mye av og til, både for velgere som må kjempe seg forbi et trettitalls politikere på vei Storo-senteret og familiene våre som har gått for lut og kaldt vann noen uker. Så nå, før vi begynner å telle opp og vinnere kåres, vil vi bare si takk.

Takk

Takk for alle gode samtaler ved Sognsvann, på Karl Johan og i trappeoppganger. Det har vært utrolig givende. Vi har fått nådd ut med våre hjertesaker, men like mye har vi fått høre hva dere velgere er opptatt av.

Takk for tøffe utfordringer om balansen mellom trafikanter, om behovet for parker og anlegg om skoleopptak og helsetjenester. Noen av dere vil vi huske ekstra godt.

Takk til deg som inviterte inn på gråpærer og ga oss hjemmestrikkede tøfler med hjem.

Takk til deg som førte samtalen fra et vindu høyt i etasjene. Takk til deg som ville flytte, men var bekymret for parkeringsplassene i området. Lokaldemokrati handler om sånne ting.

Takk til deg som fortalte at du hadde fått hjelp gjennom Rask psykisk helsehjelp. Jeg lover å passe på tilbudet.

Takk til deg som luftet bekymringer om mottak, det er så viktig med en god dialog med naboene.

Takk til deg som ikke hadde rukket å stemme og som ga oss muligheten til å pitche vårt beste argument på 30 sekunder.

Takk til senterpartisten på Sognsvann, din stemme bærer. Takk til Sidsel i Høyre for at du alltid er så blid. Takk til Aase i MDG for plommer og Hanne i SV for karameller.

Det er god stemning på tvers av partiene.

Takk til alle som oppmuntret oss med at dere stemmer på Raymond. Og takk til alle dere som ikke stemmer på oss, men tok imot brosjyrer og roser likevel fordi dere heier på lokaldemokratiet.

Vi som deltar i den ultralokale politikken, er jo her fordi hjertet vårt banker litt ekstra for noe i nærmiljøet. Det kan være en park, et idrettsanlegg, et utrygt veikryss, behov for møteplasser. Og vi finner løsninger sammen for nærmiljøet på tvers av partiene.

Lokale samtaler

Takk til alle som har invitert til politiske samtaler. Takk til Grefsen frivillighetsentral som grillet lokale kandidater. Takk til arbeiderne på Celsa steel på som satt av kaffepausen til politisk diskusjon. Takk til pressgrupper for park og skianlegg som tvinger oss til å ta stilling. Takk til Facebook-grupper som samler en opinion.

Jeg er sikker på at mange av dere ville ha stor glede av å delta i et politisk parti. Du vil bli tatt godt imot uansett hvor du melder deg inn.

Takk til Budstikka. Vi er utrolig heldige som har en lokalavis som setter lokale saker på dagsorden om bygging, skoleveier og helsetjenester. Så får vi tåle at vi blir utfordret. Det har vi godt av.

Bruk stemmeretten!

Til slutt vil jeg si takk for en lang og god samtale med deg på Grefsentunet som satt på gjerdet, og takk for praten til en ung mann jeg traff litt lenger opp i gata og som aldri hadde stemt.

Husk at din stemme teller akkurat like mye som alle andre sin. Det er det vakre med demokratiet. Og husk at å velge ikke er som å gifte seg. Det er mer som å ta trikken.

Du kommer ikke helt hjem, men du velger en trikk som går sånn cirka i din retning. Ikke bli stående på holdeplassen. Delta i lokaldemokratiet.

Bruk stemmeretten sånn cirka i din retning.

Godt valg!

Les også

Hjelp mange familier på Kjelsås: Fanatisme må vi alltid stoppe