(Nordstrands Blad) Vinteren har for fullt meldt sin ankomst, og det har de siste dagene vært kaldt å ferdes ute. Men nå skal det bli enda kaldere.

Vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan i Meteorologisk Institutt opplyser om at man nå må pakke seg inn i varme klær i dagene fremover, skriver Nordstrands Blad.

– Det ser ut til å ligge et skydekke over Oslo gjennom helgen, men man kan få noen perioder med litt sol. Temperaturene vil ligge på mellom 4 og 6 minusgrader, forteller han.

Derfor er det så kaldt

Men kaldere skal det bli.

– På onsdag skal det bli betydelig kaldere, og temperaturen vil bli på rundt 10 minusgrader, kanskje mer.

– Kan det bli opp mot 15 minusgrader?

– Det er indikert mulig. Det kommer an på skydekket, men man skal ikke se bort i fra at det kan bli 15 minusgrader, sier han.

– Hvorfor blir det så kaldt nå?

– Det er på grunn av et høytrykk fra østlige deler som Finland og Russland. Med den østlige vinden er det mindre nedbør og lufta som kommer har ligget lenge over landet og blitt avkjølt, sier han.

Det er derfor kald luft som kommer til Norge og over Oslo.

Kan vare frem til jul

Meteorologen opplyser om at den kalde temperaturen mest sannsynlig vil vare en stund fremover.

– Det store spørsmålet er om det kalde været vil holde seg frem til jul, og det er mye mulig. Det er alltid knyttet noe usikkerhet til prognosen så langt frem i tid, men det ser ut til at det kalde været holder seg en stund, i hvert fall ut neste uke, sier han.

Meteorologen har ett tips når man skal ferdes ute i det kalde været:

– Sjekk gradestokken før du går ut og kle deg deretter.

LES OGSÅ: