GREFSENKOLLEN: Og behovet, det er der dessverre også i år. Frida J. Holmberg Folden, en Nordre Aker Budstikke-leser, forteller at hun i helgen gikk gjennom skogen fra Kjelsås til Trollvann.

– På vei opp til parkeringen møter jeg haugevis av søppel. Det er mat-emballasje, flasker, dopapir og alt mulig annet som ligger slengt i store søppelsekker i skrenten nedenfor Trollvann-parkeringen. Det blåser rundt omkring og sprer seg utover skogen. Jeg lurer veldig på hva dette kommer fra, sier hun.

Hun ønsker at folk skal bli mer bevisste, og ikke å kaste fra seg avfall i naturen, og at noe må gjøres.

Les også

Tre sikre vårtegn i Oslomarka: «Dette må vi slutte med»

Allerede i helgen skjer det noe. Grefsenkollen Restaurant tar nemlig initiativ til en dugnad i marka, slik de gjorde også i fjor. Da ble store og små invitert til å plukke søppel, og få en belønning på toppen av kollen. Det skal ha blitt plukket over ett tonn med søppel. Og nå har arrangementet blitt en tradisjon, opplyser Jon Kloster, som er daglig leder på Grefsenkollen.

– Vi registrerer jo at nærmarka vår brukes mye gjennom vinteren. Mer enn før korona, sier Kloster, som inviterer til dugnad søndag 1. mai fra klokka 12 til 16.

Oppmøte er ved restauranten for utdeling av søppelsekker, og Ragn-Sells stiller med en stor container for å samle posene. Som belønning får alle bidragsytere is og saft, og i år blir det dessuten familievennlig underholdning i Kjøkkenhagen klokka 14, frister Kloster.

At det deltok om lag 500 barn i fjor, lover trolig godt for holdningene hos neste generasjon.

Holmberg Folden var en av dem som tok med egne barn på skogsdugnad i fjor.

– Vi skulle ønske at også kommunen kom på banen her. En årlig tradisjon med vårrengjøring i skogen og vaffel som belønning, er både meningsfullt, miljømessig viktig, god lærdom for barna og også en spennende tur gjennom skogen, sa hun i fjor.