Det er noen hver sommer, som ikke klarer å la være å ferdes i eller ved Maridalsvannet, til tross for skilting flere steder.

Det dukker opp bilder av folk som bader - også nakne - padler, camper og koser seg i og ved drikkevannet. Og de er ofte lette å få øye på for lokalbefolkningen, som jo er vant med at på Maridalsvannet, der er det stille.

Senest forrige helg ble Nordre Aker Budstikke tipset om at det var en som padlet på brett på vannet, og som hadde med seg en hund.

Vann- og avløpsetaten bekrefter at også de ble varslet om padleren.

– Vi ble varslet om padling på Maridalsvannet. Vi rykket ut, men padleren var borte da vi kom fram, forteller Simen Strand Jørgensen, kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten.

Men dette er ikke det eneste tilfellet Vann- og avløpsetaten har rykket ut til i drikkevannets nedslagsfelt i sommer.

– Tidligere i sommer har vi ryddet en stor leirplass ved Grytebekken. Her var det etablert en større leirplass hvor det bar preg av at noen hadde bodd over en lenger periode. Siden mai har vi i tillegg loggført seks hendelser av ulovlig opphold ved Maridalsvannet og tre hendelser med fiske. Alle disse har blitt bortvist. De tre andre tilfellene gjaldt enda en teltplass, og campingbiler som parkerer for nærme ved vannet, sier Strand Jørgensen.

Han minner om at det er forbudt å slå leir eller oppholde seg nærmere enn 50 meter fra vannet.

– Bading, fiske og ferdsel med båt er også forbudt. Vi oppfordrer publikum til å tipse oss, dersom noen skulle oppholde seg eller campe i nærheten av vannet.

Her er mer info fra Vann- og avløpsetaten og døgnåpen vaktsentral.

LES OGSÅ: