Under kretsmesterskapet i nattorientering klarte Helene Scheele noe ganske så få får til. I mesterskapet i regi av Koll hadde utøverne i jenter 13–14 år ei nesten tre kilometer lang løype med hele ti poster. Mange av dem var plassert godt utenfor stiene i Kollmarka. De jevngamle guttene hadde akkurat den samme løypa. Flere av guttene fant meget raskt og imponerende fram, men ei av jentene – Helene Scheele – var raskere enn alle guttene.

Hun brukte bare 20.50 minutter på den 2,8 kilometer lange løypa.

– Alltid gøy å slå guttene, men jeg merker at det skjer færre og færre ganger, så jeg tar med meg de seierne jeg kan få, sier jenta fra Korsvoll.

Kilometertiden målt målt i luftlinje er 7.26 minutter. I praksis sprang hun en del omveier og kom seg fram gjennom kvist, kvast og myr. Raskeste gutt brukte totalt 1.59 minutter mer.

Gjelder å gå rett i postene

– Hvordan orienteres det om natta?

– Nattorientering er mer krevende enn på dagen. Går man rett i postene, gjør man det bra. Jeg passer på å alltid sjekke retning slik at jeg ikke kommer feil og holder kontroll med stiene slik at jeg raskt kan ta meg inn igjen. Å løpe i mørket syntes jeg er morsommere og mer spennende, så lenge jeg ikke roter meg bort da, smiler talentet.

At jenta fra Korsvoll fløy fram i mørket og var kjappere enn guttene, er egentlig ikke så overraskende, for hun er et talent utenom det vanlige. I begynnelsen av høsten vant 14-åringen begge gullene under Hovedløpet, det uoffisielle NM-et for yngre.

Mathilde Rekkertbø Koren er annet lokalt talent. Hun fikk sølv etter Helene tirsdag kveld og ble også medaljør på Hovedløpet.

Blant 13- og 14-årsguttene, som også orienterte imponerende i mørket, ble det sølv til Karl Oraug Rygh fra arrangørklubben Koll og bronse til Sondre Hafskjold, Nydalen.

140 startet på mesterskapet tirsdag kveld.

IL Koll er snart vertskap for mer spennende i mørket. Tirsdag 11. oktober er Mørke-sprinten og lørdag 5. november er Trollnatta, som er et nattløp for barn og unge.