En leser melder til Nordre Aker Budstikke onsdag morgen at det skal være minst to tilfeller av «falske» hjemmesykepleiere i bydelen som oppsøker eldre. Ifølge leseren er politiet informert og hjemmetjenesten i bydelen kjenner til saken.

Seksjonssjef i hjemmetjenesten i Bydel Nordre Aker, Espen Gøransen, bekrefter dette overfor NRK Østlandssendingen onsdag formiddag.

NRK melder at det har vært et par registrerte tilfeller av falske hjemmehjelpere i Bydel Nordre Aker.

Gøransen sier til NRK at de har varslet ansatte og brukere:

– Bydelen tar varslene på alvor, og har varslet ansatte og brukere. Pasienter og pårørende trenger ikke være redde, men vær obs, er oppfordringen til Gøransen.

Han oppfordrer de som mottar hjemmetjenester om å sjekke hvem som kommer, og be dem om å vise identitetskort, noe de som kommer fra hjemmetjenesten skal vise uoppfordret, ifølge Gøranson.

– Er det noen man ikke kjenner, så spør en gang til om identitetskort, eller ta en telefon til bydelen, sier han videre.

På spørsmål fra Nordre Aker Budstikke svarer Oslopolitiets kommunikasjonsstab at de per nå ikke har oversikt over om det foreligger en anmeldelse, men vil undersøke saken.