VOLDSLØKKA: – Politiet meldte like etter 03.00 i natt at brannvesenet holder på med etterslukking og skriver at det vil ta noen timer, ifølge Dagbladet, som omtalte brannen i natt.

Ifølge NRK var nødetatene framme på stedet klokken 01.30. Da var det en periode fare for spredning til parkerte biler i nærheten.

Full overtenning

- Det er full overtenning i en barnehage i Uelandsgate. Det brenner fortsatt godt, men brannvesenet har kontroll, sa Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo-politiet til Dagbladet klokka 02.15, i tillegg at politiet foreløpig ikke vet årsaken til brannen.

Det luktet fortsatt røyk ved barnehagen klokken 07.00 mandag morgen, da lokalavisen var på stedet.


Omplassering

Eiendomsansvarlig i Omsorgsbygg Oslo KF, Cathrine Rosalie Flod og eiendomsforvalter Per Morten Skoglund, er på stedet. Ikke hele barnehagen er brent, men det har vært stor røykutvikling.

– Barnehagen er stengt i dag, men det jobbes for å finne midlertidige plasser til de 42 barna som holder til her. Dette er en spesialbarnehage, med både hørselhemmede barn og ikke, forteller hun.

Foresatte og ansatte er varslet.

LES OGSÅ: Fredag slo rektor på Korsvoll skole alarm - ber nabolaget følge med etter flere forsøk på å lage brann ved skolen


Tidlig på

Innsatsleder på stedet for Brann- og redningsetaten, Tommy Næss, forteller at de nå har holdt på med etterslukking.

– Det var en automatisk brannalarm som ble utløst i natt. Vi var her tidlig med tre biler, da var det en fullutviklet brann på stedet, forteller Næss.

– Vi fikk hit flere ressurser, og fikk håndtert brannen med stor slagkraft, forteller Næss videre.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!