Leder Kristin Uhre i Tåsenløkka barnehage forteller til Nordre Aker Budstikke at bakgrunn for aksjonen er at parkeringsplassen ved barnehagen har blitt brukt som sykkelvei i forbindelse med oppgraderingen av Tåsenveien.

– Vi opplever at det er mange som sykler veldig fort rett forbi porten hvor barna går og foreldre går ut og inn. Dette har gjort trafikkbildet på parkeringsplassen veldig uoversiktlig, og vi har hatt noen skumle episoder. Våre forsøk på å lage sperringer og skilt har vært fånyttes, så vi så oss nødt til å ha en aksjon for å gjøre folk bevisst på at dette er et område hvor mange barn ferdes, oppsummerer Kristin Uhre i barnehagen.

Hun forteller at førskolegruppa tok med glowsticks, musikk og refleksvester, og gjennomførte aksjonen fra klokken 07.30 til rundt klokken 09.30 sist fredag.

– Jeg er ikke helt sikker på hvor mange som ble stoppet, men vi fikk litt blandet respons. Barna sto på rekke og ropte Stopp! Og de ansatte informerte om hvor sykkelstien går, og at det er mange barn som ferdes på parkeringsplassen. Noen ble sure og syklet videre, noe ble sure og syklet bort til sykkelstien og noen takket for informasjonen og lovte å bruke sykkelstien framover.

Syklistene ble henvist til sykkelfeltet i Tåsenveien/Uelands gate, ned mot rundkjøringen ved Jutulveien. Parkeringsplassen har fungert som omkjøring og snarvei mes Uenalds gate/Tåsenveien har vært stengt.

– Nå som de er ferdige i Tåsenveien er det like raskt å sykle der det er meningen å sykle, sier Uhre, som forteller videre at barna syntes det var både spennende og gøy med aksjonen:

– Barna er opptatte av trafikkregler, og det er fint å øve på å bruke stemmen sin og si ifra - også til voksne. Vi har ikke planlagt flere aksjoner per nå, men det er ikke utenkelig at vi gjentar det til våren når sykkeltrafikken tar seg opp igjen hvis ikke problemet er løst til da, ifølge Uhre.

Les også

Harald (67) nektet å bli pensjonist. Sa opp jobben og syklet fra Canada til Mexico: – Tråkker du inn der, ligger noen og venter med gevær