Etter to år i dvale på grunn av pandemien gjenoppstår det populære motbakkeløpet Grefsenkollen Opp (GO) 22. mai.

Arrangørene i Nydalens Skiklub har brukt tiden i den toårige ufrivillige tenkeboksen til å pønske ut en liten nyvinning som sikkert kan interessere mange sporty barn og ungdom i bydel Nordre Aker, nemlig barnemotbakkeløpet GO Kids for de i alderen 6 til 11 år.

I motsetning til de i alderen 12 år og eldre som starter helt nede ved Sinsenkrysset og Muselunden og må slite seg de 270 høydemeterne og 4,8 km opp til Grefsenkollen slipper barn og ungdom atskillig billigere unna kan primus motor for GO Kids, Jan Kristian Lygre fortelle:

– Løypetraseen for kidsa går fra toppen av slalåmbakken syd for Trollvann, følger grusveien småkupert ut til veien opp til Grefsenkollen, og svinger så inn på siste tunge bakken opp til felles mål med voksenløypa noe som gir en total lengde på ca. 300 meter.

Det utloves løpedrikke og deltakerpremier til alle under 12 år. Også juniorene, seniorene og veteranene får saft etter målgang. For de i alderen 12 år og eldre blir det ingen radikale løpsendringer sammenlignet med tidligere år.

– Løperne i Grefsenkollen Opp liker å sammenligne seg med sine tidligere løp så derfor er vi nøye med å forlegge starten på nøyaktig samme sted ved Muselunden og målet også nøyaktig samme sted oppe på toppen, år etter år, slik at en tiendels tidsforbedring mellom to år faktisk er en reell prestasjonsforbedring, forklarer hovedløpets leder Per Arne Røstadsand.

Påmeldingen har allerede begynt å strømme på, forteller han. En av de første til å melde seg på var Grefsenkollen OPP-legendaren Tore Jensen som kun har missa et av løpene i GOs 13-årige historie. Kjelsåsveteranen Jensen har i et tidligere intervju avslørt et godt oldboys-knep for å nå "toppen av Oslo" med flagget til topps:

– Jo eldre jeg blir jo mer forsiktig åpner jeg. Det er fint å kunne passere Lachmanns vei hvor det er 1,8 kilometer igjen med et smil om munnen. Derfra går det alltid lettere hvis man har energi til å passere noen andre.

Utover «kidsa», og veteraner som Jensen, håper arrangørene på at de mange tilskuerne langs løpstraseen kan få oppleve en Nordre Aker-duell mellom Lyns Simen Hegstad Krüger og Kjelsås' Håvard Moseby.

Per Arne Røstadsand lover at ingen av de nevnte herrer behøver betale startkontingent om de stiller til start, og tar de i tillegg topplasseringene er det flotte gavepremier som venter lokkes det med.