NYDALEN: – De seneste årene er det særlig på damesiden at Nydalens Skiklub har imponert. I år blant annet med seier i Tiomilastafetten i mai og med to av løperne på Norges vinnende stafettlag under junior-VM i Portugal i tillegg til mesterskapsgrossisten og verdensstjernen Anne Margrete Hausken Nordberg, står det i pressemelding fra klubben.

Videre at tilveksten også er god:

– Det ble tydelig demonstrert da Ungdoms-NM ble arrangert i Sandnes i Rogaland denne helga. Med 22 løpere på plass var klubben med base i Nordre Aker den største klubben. Da medaljestatistikken ble oppsummert etter gårdagens langdistanse og dagens sprint hadde nydølingene sikret seg fire av de i alt 12 gullmedaljene som ble utdelt ut, tre i gutteklassene hver dag og tilsvarende for jentene, oppsummerer klubben videre.

Men det behøvdes bare to løpere for å kapre de fire gullmedaljene:

– I gårdagens langdistanse i skogsterreng var det tøffe fysiske løyper som virkelig skilte de fysisk utholdende fra de mindre trente. To som lykkes meget bra med sine gjennomføringer var 14-årige Helene Scheele og 16-årige Eira Skaarer Wiklund, begge bosatt et steinkast fra Grindasletta ved Korsvoll. Begge vant med utklassingsdistanser til sølvmedaljørene, rundt seks minutter. I dagens sprint som gikk i Jakob Ingebrigtsens hjemtrakter i Sandnes, viste Helene og Eira at de også behersket rask, teknisk orientering i bymiljø.

Begge reproduserte sine seire fra lørdagen selv om tidsdifferansen til resten av løperne i de korte sprintløypene i Sandnes bymljø ble mer beskjedne:

– Igjen, gode løp av begge to selv om de også fant noe smårusk i den tekniske gjennomføringen. Med sine to seire i helgen har Eira av seks seire av seks mulige i ungdoms-NM i 14, 15 og nå 16-årsklassen, det vil si storeslem. En viktig inspirasjonskilde for Eira har vært kusina Ragne Wiklund, som også herjet i o-løypa i ungdoms- og juniorklassene, delvis også senior, før hun nå satser primært på skøyter.

Også Helene har gode forbilder:

– Storesøster Oda var med på Norges vinnende stafettlag i junior-VM i Portugal i sommer og søsteren Marie er også en kløpper i o-løypa. Totalt har de to altså tatt åtte ungdoms-NM gull på sine åtte forsøk. Flere av de andre nydølingene hadde også gode prestasjoner i Rogaland, Matilde Rekkertbø Koren kapret bronsen i Helenes klasse på lørdag og Sondre Hafskjold knep femteplassen i guttenes samme aldersklasse. Flere andre hadde gode løp uten å havne topp-ti. Den kommende uka vil de 22 nydølingene være igjen på O-landsleiren med rundt 250 andre o-ungdommer fra hele Norge