Finalist 4, Anne-Lise Hektoen. Du kan stemme nederst i saken.

Styrelederen er opprinnelig fra Østfold, men flyttet til Korsvoll i 2001. Det første hun husker om Korsvoll IL, er at de kom på døra for å selge andelsbrev for Korsvollhallen. Siden 2003 har hun hatt barn i klubben, og etter hvert ble det tre håndballbarn og en håndballmor. For øvrig har Anne-Lise aldri spilt håndball selv.

Siden mars 2011 har hun sittet i styret.

– Hvordan føles det å bli nominert?

– Det er jo veldig hyggelig. Jeg får stadig noen gode ord fra lagleder og trener, men dette er hyggelig.

Fakta: Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Nordre Aker Budstikke deler ut prisen sammen med Storo Storsenter. Prisen ble første gang delt ut i 2008.

Leserne stemmer frem vinneren, som får 10.000 kroner, levert av Storo Storsenter. Vinneren får donere beløpet til et fritt valgt godt formål i Nordre Aker. Du kan stemme (nederst i denne saken) mellom 25. desember 2022 og 8. januar 2023.

– Hennes uforbeholdne fortjeneste

Nominasjonsbrevet som ble sendt til Nordre Aker Budstikke er definitivt årets lengste. Innsender har nedfelt mer enn 600 ord om hvorfor nettopp Anne-Lise fortjener utmerkelsen, og det står blant annet:

Korsvoll Håndball er Anne-Lise Hektoen. Jeg er så takknemlig for henne, og det er jeg ikke alene om. Alle som har vært involvert i håndball på Korsvoll kjenner til Anne-Lise. Anne-Lise kan svare på alt, og hun sørger for at alt fungerer uten at vi andre trenger å tenke for mye på det. Hun holder oss i ørene uten at vi opplever å bli holdt i ørene.

Og:

At en håndballklubb med så mange aktive lag i seriespill helt til nå uten egen hall og med kun et knapt årsverk til sportslig ledelse flyter som den gjør er Anne-Lise sin uforbeholdne fortjeneste.

Avslutningsvis får hun et heiarop:

Anne-Lise fortjener virkelig en utmerkelse. All den innsats hun legger ned. Alltid smilende. Klager aldri. Fremhever aldri seg selv og sin innsats. Jobber for alle sine barn i klubben. Slike som henne er sjelden vare. I en tid hvor idretten opplever frafall pga mangel på frivillige er Anne-Lise et stort forbilde. Heia Anne-Lise!

– Oj! Her er det noen som har lagt inn litt innsats. Takk! Man gjør jo så godt man kan, når man har fått en rolle, sier Anne-Lise om brevet.


Blitt hobby

Det hele begynte med at Anne-Lise ble vervet som registeransvarlig, i utgangspunktet en liten jobb. Så gikk det et par år, og plutselig var hun leder i håndballstyret. Der ble hun.

– Og når du er leder i styret, så må du delegere. Det er jeg kanskje ikke så flink til...

I brevet blir det beskrevet en enorm mengde med forskjellige arbeidsoppgaver som Anne-Lise tar ansvar for. Hun svarer på mail til alle døgnets tider, holder styr på frister, påmeldinger og rutiner, passer på og organiserer utstyr, ordner innkjøp og logistikk og stiller opp på arrangementer, blant annet.

– Men det hadde nok gått uten meg og. Ingen er uerstattelig, men jeg har en finger med i mye.

Hele jobben er ubetalt, og Anne-Lise anslår det i hvert fall går med et dagsverk i uka. Det er på en måte blitt en hobby, sier styrelederen.

– Men barna mine slipper treningsavgiften, ler hun.

– Hva er det det gir deg? Hvorfor orker du?

– Det er jo gøy når jeg ser at antall medlemmer øker, at folk har det bra på trening. At det flyter, som det står i brevet.

Resultater

Nå er det omtrent dobbelt så mange håndballspillere i klubben som for rundt 8 år siden. Det er et givende resultat. Kombinasjonen med et hyggelig miljø, beskriver Anne-Lise en god belønning for arbeidet.

Enda mer givende er kanskje klubbens største seier – Korsvoll har jo fått hall, etter å ha drømt i 60 år.

– Det er veldig fint, å sitte her i hallen. Jeg hadde et mål for noen år siden, om at jeg skulle ha barn som spiller kamp i denne hallen. Det har jeg fått nå.

Ifølge nominasjonen, har Anne-Lise vært svært involvert i arbeidet med Korsvollhallen. Det sies at hun har vært helt nede i stikkontakt-nivå.

– Det tror jeg kanskje er litt overdrevet. Klubben har en komité som har snakket med Oslobygg og Kultur- og idrettsbygg. Der har ikke jeg vært veldig involvert, men jeg har vært på kopi. Det er mest nå etter vi overtok bygget at jeg er mer med. Nå er jeg kontaktperson hos Bymiljøetaten og Oslobygg.

Ser etter arvtakere

I straks 20 år har Anne-Lise hatt barn i Korsvoll, og i over ti år har hun hatt styreverv. Nå er hennes yngste sønn blitt 16 år, og det er kanskje ikke så lenge til han er ferdig i klubben.

– Jeg vil nok trappe ned, i hvert fall. Men jeg vil nok ikke slippe tøylene tvert over, vil jeg tro. Det har jeg nok ikke samvittighet til, men jeg jobber litt med å finne noen arvtakere.

– Men tanken på å forlate det helt?

– På sikt, i lengden, så blir det kanskje det. Det er gøy, men så blir man kanskje en sånn Tante Sofie. En syvende far i huset, om man fortsetter lenge etter barna har slutta. Det ser jeg kanskje ikke helt for meg.

Det kan bli litt rart å gi slipp på engasjementet i klubben, sier hun. Hun har hatt mye håndball i hodet de siste årene, men noe skal hun nok få brukt tiden på.

– På et eller annet vis blir det nok naturlig å engasjere seg i lokalmiljøet.

NB! For å sikre reelle stemmer kreves det at du logger inn med aID fra Amedia. Det er knyttet til et mobilnummer. Er du abonnent på Nordre Aker Budstikke eller en annen Amedia-avis logger du deg inn som vanlig. Har du ikke abonnement må du opprette en gratis aID-bruker. Velg kandidat over og følg anvisningene. Fristen for å stemme er 8. januar 2023.