Det er klart etter nominasjonsmøtet i Oslo Høyre mandag kveld. Både Eirik Lae Solberg og tidligere barneombud Anne Lindboe stilte uten motkandidater og ble valgt ved akklamasjon under møtet i Høyres Hus, ifølge Avisa Oslo.

– Dette betyr fantastisk mye for meg. Og takk for at jeg får Anne som makker til å vinne tilbake byen. Vi gleder oss voldsomt til valgkampen, sa Eirik Lae Solberg etter at han og Lindboe ble valgt.

St. Hanshaugen-bosatte Solberg var Høyres byrådslederkandidat ved kommunevalget 2019, men Raymond Johansens byråd beholdt flertallet. Solberg trakk seg som leder for bystyregruppen, men beholdt plassen i bystyret. Han ivrer ifølge Høyres kandidatpresentasjon blant annet for «bedre økonomisk styring av byen».

– Sløsingen, kostnadene og overskridelsene må ned slik at vi får til mer, sier han i presentasjonen.

Anne Lindboe, som bor i Ullevål Hageby, mener det viktigste er at vi klarer å fange opp alle som sliter, og ikke føler seg sett i Oslo:

– Kvinnehelse, psykisk helse, eldreomsorg og barn som har behov for ekstra støtte på skolen, er blant områdene der det skal merkes at Høyre sitter i byråd igjen, sier hun.

Avisa Oslo skriver at Lindboe beskrev vonde erfaringer med å bli satt i en boks av skoleverket i barndommen.

– Jeg gleda meg til å begynne på skolen, men det ble ikke som jeg hadde trodd. Jeg møtte en lærer som ville støpe alle i form. Han rev i stykker tegningene mine når jeg tegna feil, fortalte Anne Lindboe.

– Så bytta jeg skole og møtte Sissel. Hun var alt en lærer skal være. Hun er mye av grunnen til at jeg står her i dag, fortsatte Lindboe, før hun bygde en bru til Oslo Høyres mål for Osloskolen.

Ordførerkandidaten erklærte at Høyre vil ha en skole som både skal tette kunnskapshull og hjelpe barn til å nå drømmene sine.

Her kan du bli bedre kjent med Anne Lindboe i Nordre Aker Budstikkes Sommerpraten: