(Nettavisen) Tidligere NRK-programleder Tore Strømøy (63) håper besøket av verdens største hangarskip, «USS Gerald R. Ford» kan sikre ham jobb i lang tid fremover.

På Twitter spøker den tidligere NRK-programlederen om at det kommer til å bli fullstendig sjekkekaos på byen i Oslo etter at nesten 5000 amerikanske soldater er ankommet hovedstaden.

– Verdens største krigsskip med 5000 marinegaster til Oslo. Tore på sporets framtid er reddet, skriver Strømøy spøkefullt på Twitter.

Tore Strømøy har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

– Bekymret

Den folkekjære programlederen har gjennom NRK-programmet «Tore på sporet» gjenforent familier og folk som har mistet kontakt i mange år. Serien ble sendt i totalt ti sesonger i perioden 1996 til 2020.

Ombord på verdens største hangarskip befinner det seg et mannskap på 4.500. De aller fleste av mannskapet har landlov og noen fridager i Oslo.

Det er derimot ikke bare Strømøy som tror det blir hett i hovedstaden de neste dagene. Både kapteinen på «USS Gerald R. Ford» og USAs ambassadør til Norge, Marc Nathanson, fortalte til NTB at mannskapet har gledet seg til å legge til havn i Oslo.

– Jeg er nesten overrasket over hvor mye sjøfolkene her gleder seg, sa kapteinen om bord, mens Nathanson var litt mer bekymret:

– Jeg er litt bekymret for det. Jeg tror det blir nærmere 5.000 sjøfolk hvis du teller med de andre skipene som følger med, fleipet USAs ambassadør til Norge, Marc Nathanson, til NTB.

Flere fra den amerikanske marinen skal ifølge ambassadøren ikke ha opplevd havner som er fri for restriksjoner på grunn av koronapandemien.

– Jeg tror det blir bra for dem. Husk at på grunn av covid har de ikke hatt mulighet til å gå i land. Dette blir den første havna de får besøke, og de får nyte underverkene i det moderne Oslo, sa Nathanson til nyhetsbyrået.

– Kan føles eksotisk

Maria Ebbestad tror det er noen nordmenn som kan tenke at det er spennende at amerikanerne kommer til land.

– Hvis man har en drøm om en eller annen amerikansk soldat, kan det være fint å ta en tur til Oslo denne helgen, sier Ebbestad og ler litt.

I tillegg påpeker Ebbestad at sommersex og feriesex er veldig populært.

– Når det kommer noen kan det føles litt eksotisk for noen nordmenn på kaia. Det kan fort bli noe mer, sier Ebbestad.

– Økning i salg

Likevel bør amerikanske soldater være litt varsomme. Vi nordmenn er svært dårlige på å bruke kondom, melder sexologen.

– Hvis du er amerikaner og vil passe på litt, bør du ha med deg en kondom eller to, sier hun.

Hos Nytelse.no har det vært salgsvekst denne uken.

– Det er en 100 prosent økning på antall ordre i går og 70 prosent økning i omsetning hos Nytelse.no, så nordmenn er i hvert fall klare.

Men det er vanskelig å fastslå at det er amerikanerne som er årsaken til salgsveksten.

– Men det er ingen tvil om at nordmenn er våryre.

Enorm respons

Nærmere 100.000 Twitter-brukere har fått med seg den artige meldingen til Strømøy. Flere viser seg å være enig med den tidligere NRK-profilen.

– Du burde få deg en sønn som kan ta over – her blir det mye moro i mange år fremover, skriver en i kommentarfeltet.

– Nå er du på sporet Tore, påpeker en annen.

Årsaken til at det gigantiske hangarskipet ligger ankret opp i Oslo er for å blant annet symbolisere Norges tilknytning til Nato.

– Det at fartøyet er på et besøk i Oslo og øver med våre fartøy, samt viser seg i Nato – det er ikke bare et symbol, men et materielt uttrykk for at USA er på havet, sier Jonas Gahr Støre til NTB.

Han mener hangarskipets ankomst er et signal til verden om at Nato er til stede på havet.