Etter to år med pandemiavlysninger er det tid for Norges største idrettsarrangement og en ordentlig folkefest. I år er det – så langt – påmeldt 47.000 deltakere fordelt på 3135 lag, når Holmenkollstafetten gjenoppstår.

Dette er det tredje beste året noensinne med tanke på påmeldinger, ifølge arrangøren.

Matias Lavik, som er daglig leder i arrangørklubben Tjalve, sier seg i en pressemelding godt fornøyd med at så mange har greid å mobilisere lag til stafetten.

– Det var ventet at det kunne ta tid å bygge opp igjen Holmenkollstafetten etter to pandemiavlysninger, men det ser nå ut som 2022 kan bli året med tredje flest påmeldte etter rekordårene 2015 og 2019, sier Lavik.

Se sendingen med eliteklassene her fra klokka 13.50!

Det blir spennende dueller og flere profiler i friidrettens eliteklasse. I menn elite er det ventet en øst mot vest-duell mellom Ullensaker/Kisa fra Jessheim og Gular fra Bergen. På Ull/Kisas lag løper den svenske EM-sølvmedaljevinneren på 1500m Andreas Kramer.

Det løper også andre idrettsprofiler i denne klassen, hvor spesielt Mosvik lag har på plass Niklas Dyrhaug, Karsten Johaug og minimum én Northug.

I kvinnenes eliteklasse løper sterke utøvere som Amalie Iuel og Hedda Hynne for Tjalves lag. Raumnes & Årnes er et skiløpertungt lag i kvinneklassen, hvor Tiril Eckhoff, Marthe Kristoffersen, Anne Kjersti Kalvå og Tiril og Lotta Udnes Weng alle skal løpe. Det gjenstår å se om Therese Johaug stiller for sin klubb, SK Vidar, et lag som ellers er betydelig forsterket det siste året med mange gode løpere

Se sendingen med folkefesten de "vanlige" løperne her fra klokka 15.30!