– Det er morsomt å arrangere noe selv, smiler Karl Oraug Rygh.

13-åringen var en av fire løpsledere. De tre andre var August Myklebust Leopolder 13), Jonathan Fodstad (13) og Ole Jacob Myklebust (13).


Mørkesprinten hadde både prolog og jaktstart. 70 deltok på nattorienterings-løpet som kan være det første i sitt slag i hele verden.

– Konseptet ble som det ble fordi vi ville gjøre noe kult som ikke har blitt gjort så mye før, sier Karl.

En junior var med i arrangements-gjengen. Han tok seg av tidtaking og hadde også oppdatert kartet. Karl og Ole Jacob var ansvarlig for løypene. Nå var det også noe voksen-hjelp, men ungdommene styrte et meget krevende arrangement. Det var nesten 40 ulike poster, to starter og jaktstart bare en time etter prologen. Kanskje trengs det unge for å få noe så hektisk til å flyte?

I nærmiljøet

Prologen gikk sørover fra Nordberg ungdomsskole. Finalen var inne i Kringsjå studentby. Arenaen var i det fine amfiet ved skolen. Selv garvede veteraner, som har orientert under flere himmelstrøk, og unge deltakere var smilende og glade. De yngste fant fram og viste glede av å ha mestret utfordringene.

Ved målgang fikk alle premie. Mari Oraug Rygh (11) delte ut ett stykke av de beste kaker til samtlige. Om de bare var bakt av de unge, er riktignok ikke stadfestet.

70 deltok

Faktisk kom det startende helt fra Drammen. Noen bemerket at de ville ha samme konsept hver eneste uke.

– Kvelden ble fin fordi folk likte løypene og arrangementet, og så var det morsomt at så mange ble med og fullførte, sier Karl.

Selvsagt var det også premiering av de beste. De fikk potetgull som Karl hadde ordnet sponsing av.

– Men hvorfor ville dere unge arrangere? Er det ikke de voksnes lodd å gjøre det?

– Det er morsomt å arrangere noe selv. Så håper vi å vinne en pris for unge arrangører i en konkurranse hos Norges Orienteringsforbund, sier Karl.

Se flere bilder fra kvelden: