NYDALEN: Schibsted Trykk i Sandakerveien 121 trykker i dag Aftenposten, VG, Dagsavisen og Dagens Næringsliv. 6,2 millioner trykksaker leveres fra trykkeriet hver uke, i følge Dagens Næringsliv.

Men papiravisenes æra er snart forbi, tror Obos, som vurderer den 43 dekar store tomten som en attraktiv boligtomt.

Obos Nye Hjem har derfor kjøpt aksjene i selskapet Nydalen Næringseiendom AS, som eier Sandakerveien 121.

LES OGSÅ: Eieren kan stikke kjepper i hjulene for Rønningen-utbygging

Vil rive og bygge 1000 nye leiligheter

Boligselskapet ser for seg at tomten kan romme 1000 nye leiligheter. Trykkeribygningen fra 1998 er på vel 45.000 kvadratmeter, men denne kan ikke konverteres til boligformål, mener Obos.

De ønsker å rive bygningsmassen for å bygge nytt. Det vil imidlertid ta noen år før trykkerivirksomheten i Nydalen er avsluttet. Obos anslår at det kan ta opp mot 15 år.

LES OGSÅ: Norges største kinosenter planlegges på nabotomten til trykkeriet

Schibsted: Trykkeribehov i uoverskuelig fremtid

Eiendommen leies i dag av Schibstedkonsernet, som har leiekontrakt på ti år med opsjon på tre ganger fem år. Til tross for at Schibsted har en lang leiekontrakt, var det mange interessenter som ønsket å sikre seg eiendommen, opplyser visekonsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

– OBOS mener dette er en meget attraktiv utviklingseiendom, og det har vært vår motivasjon for å kjøpe selskapet. Eiendommen må omreguleres, og området tåler en høy grad av fortetting med mer enn 1000 boliger innenfor eiendommens 43 dekar tomt. Her er det kort avstand til knutepunkt med blant annet t-bane. Men først skal vi drifte og forvalte eiendommen på en best mulig måte i årene fremover, sier Kjørberg Siraj i en pressemelding.

LES OGSÅ: Avantor: 3000 nye boliger og 10.000 nye arbeidsplasser i Nydaen-/Storo-området

Konserndirektør Didrik Munch i Schibsted er ikke enig i Obos vurdering av at trykkerivirksomheten vil være nedlagt om 15 år, men er ikke bekymret over oppkjøpet.

– Vi har en leiekontrakt uavhengig av hvem som eier bygget. Vi ser behov for trykkeritjenester i Nydalen i uoverskuelig fremtid, sier Munch til DN.no.

LES OGSÅ:
* Er du i 1984-85? Da må du lese dette!
* Eirik Brandsdal er ute etter å slå Anders Gløersen opp til Grefsenkollen
* Her gjør de noe for å sikre skoleveier, som ikke har blitt gjort før

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!